Home

Events

KOLEKTIV BASE SHOWCASE [22.11]

  • Date: November 22, 2019
  • Time:23:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: DOTFrancuska 6

Kolektiv Base Showcase u petak 22. Novembra u klubu DOT

——

Base je nastao pre četiri godine kao privatni, umetnički atelje koji predstavlja savremeni prostor za opravdano bekstvo od realnosti. Kolektiv je sastavljen od pet strastvenih zaljubljenika u muziku i andergraund klabing kulturu, a pre svega velikih i istinskih prijatelja sa zajedničkim ciljem, da se različita i raznovrsna iskustva sjedine i preoblikuju u kolektivno muzičko sazrevanje i napredak, da bi se potom sve to nesebično prenelo na beogradsku publiku.

Njihova priča počinje u iznajmljenom studiju u legendarnom BIGZ-u – poslednjem pravom skloništu za slobodoumne umetnike i kreativne stvaraoce, gde su u pažljivo dekorisanom prostoru napravili mesto gde muzika nikad ne staje.

U petak 22. novembra Kolektiv Base svoju žurku prebacuje na densflor kluba DOT, uz muzičke selektore:
Dino R.
Dooban X
X-am
Fluid Zbodi

Dinov muzički ukus oblikovao se tokom studiranja u Holandiji, gde je spoznao pravi andergraund zvuk. Sa par kolega sa fakulteta, kao organizacija DVRGNT imao je rezidenturu u klubu Magistraat u Hagu. Njegovi setovi su dugi, mračni, energični i obogaćenim suptilnim melodijama, gde kombinuje različite tehno podžanrove.

Dooban-ov stil je ogledalo njegove raznovrsne kolekcije kao i opsesivne potrage za najsvežijim izdanjima, kao i onim prastarim i prašnjavim. Svestan dubine i slojevitosti tehna, trudi se da ga istraži kroz sve uglove i epohe; i da svoje arheološke iskopine pažljivo složi i pomeša sa cutting edge trakama. Rezultat toga su kompleksni i nepredvidivi setovi koji u sebi kriju izgubljene dragulje trensa i ebm-a 90ih, kao i galopirajuće ambasadore tvrdog, kiselog i hiper-energičnog fast techno talasa. Kao veliki zaljubljenik u kinematografiju i fimske soundtrack-ove, ali i vrsni poznavalac domaće muzičke lektire, neprestano eksperimentiše sa nezamislivim polimerizacijama.

Ono što karakteriše setove i muziku X-am-a su gruvi i masni tech house ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove tehna.

Fluid Zbodi preferira masni andergraund tech haus, kojeg definišu pomalo mračnije melodije praćene tvrdim gruvom, ali uživa u tome da povremeno zađe u fanki tech haus zavisno od prilike. Osim karakterističnog muzičkog izbora, poznat je po tome da kada se nađe za pultom, u potpunosti se tome prepusti, zapleše i veliki deo svoje energije uspe da prenese i na publiku.

Cena karte do ponoći je 300 rsd, a nakon toga je 500 rsd.