Home

VESTI

Petar Dundov

No Comments DJ

Petar Dundov

Petar Dundov je Hrvatski DJ i producent, rođen u Zagrebu 1973. godine. Još od detinjstva on je bio fasciniran sa sintisajzerskim zvukom i konceptom razvijanja novog muzičkog talasa.

1989. godine je kupio svoj prvi sintisajzer i počeo praviti muziku pod uticajem Kraftwerk-a, Jean M. Jarre-a i Depeche Mode-a.

1993. godine on je napravio himnu za prvu Hrvatsku rejv žurku "Under City Rave" koja je kasnije izdata kao njegva prva 12" ploča na Formaldehyde Records iz Berlina.

 

Berlin ga je inspirisao ka napredku u svojoj produkciji i live act-u, otkrivajuci njegovo umjece po prvi put u poznatom Berlinskom klubu E-Werk.

Da bi se što više priblizio elektronskoj muzickoj sceni počeo je da se bavi DJ-ingom.

On se takođe pojavljivao pod pseudonimom Soulslider i Pajazzo na Njemackim labelu Adam&Eve i na Britanskom Loaded UK.

Sa svojim bratom Simonom započeo je projekat Brother’s Yard 1996. godine, sa idejom da rastavi techno zvuk na elemente i da ga opet sastavi na nov eksperimentalan način.

Ovo je propraćeno sa nekoliko jakih izdanja na Absense i PV labelima.

Posle Simonove tragicne smrti 1998. godine Petar odlučuje da nastavi rad na projektu Brother’s Yard i izdaje drugi album "Reaction".

Petar je putovao širom sveta i nastupao u raznim klubovima i festivalima. Neki od njih su: Fuse (Brisel), U-60311 (Frankfurt), Womb (Tokio), Sensor (Cirih), Mazzo (Amsterdam), I Love Techno (Belgija), Wire03 (Japan), Awakenings (Holandija), Exit Festival (Srbija), MTV Valkana Beach Festival (Hrvatska) itd.

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

 

U svom gradu od 2000. godine, je organizovao Perfection žurke dovodeći DJ-eve iz celog sveta, održavajuci tako elektronsku muzičku scenu živom i povezanom globalno.

Njegovi pogledi na život ga karakterišu kao modernog dubokoumnog čoveka, i to se u potpunosti prirodno odražava na njegovu muzičku karijeru.

 

Petar Dundov je najveći superstar među DJ-evima koje je Hrvatska ikada izrodila!

Osvojio je i srca velikih zvezda kao što su Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Glimpse, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller, Danny Tenaglia…

 

 

Petar Dundov:

www.petardundov.com
www.myspace.com/petardundov
www.soundcloud.com/petardundov
www.facebook.com/dundov