Home

VESTI

Float

No Comments DJ

Float

 "Float" je umetničko i izvođačko ime producenta elektronske muzike Vladimira Mihajlovića.Pokazavši fascinaciju zvukom i njegovom manipulacijom, bilo je potpuno prirodno da počne sa kreacijom sopstevnih zvukova i ritmova.

 

Sve je počelo oko 2004. godine sa otkrićem dinamične i u to vreme uzbudljive psytrance scene.Trance je muzika u kojoj je našao prvi izvor inspiracije i ideja za eksperimente sa zvukom.

 

Ubrzo su nastale i prve trake, u to vreme potpisivane kao "Phasetech", projekat koji je bio fuzija psytrance i techno muzike.Dok se broj pesama uvećavao, Vladimirove veštine u produkciji su se brzim tempom poboljšavale, kada je počeo da zalazi i u druge pravce elektronske muzike poput progressive house-a, ambienta i minimala.

 

"Float" nastaje 2008. godine kao rezultat potrebe za slobodnnim umetničkim izražavanjem u više pravaca. Dukoke, uvek drugačije bass linije i ritmovi, apstraktni efekti, ambijentalni padovi, dub kordovi i uzbudljivi prelazi danas čine jedinstven “Float” zvuk. Akcenat je uvek stavljen na atmosfere u pesmi, koje obogaćuju muziku pokrećući pozitivne emocije, time čineći njegov zvuk savršenim za dancefloor, kao i za uživanje i opuštanje.

 

"Float" je član izdavačke kuće "Tesserac Tstudio" koja okuplja perspektivne umetnike iz domena progressive trance i house muzike, čineći je jednom od prvih domaćih izdavačkih kuća elektronske muzike koja se uspešno probila na evropsko i svetsko tržište. U 2010. godini je izdat "Liquid", prvi “Float” album u CD formatu, koji je potpisan za poznatu progressive trance izdavačku kuću "Iono music".

 

 

 Float

Float

 

 

Vladimir je nastupao uživo u brojnim klubovima u Beogradu, a beleži i gostovanja u Hrvatskoj i Švajcarskoj.U ovom trenutku "Float" sprema svoj drugi studijski album, koji je interesantna kombinacija progressive i techno zvuka. Takođe, Vladimir povremeno producira i pod imenom “Extend”, projekat koji je posvećen eksperimentalnijem i mračnijem zvuku.

 

 

 

Float/facebook
Float/soundcloud
Float/beatport