Home

VESTI

DJ DaCHa

No Comments DJ

DJ DaCHaDarko Stankov a.k.a. DJ DaCHa, rođen je 1985. u Zrenjaninu.

Još kao klinac sredinom devedesetih zaiteresovao se za elektronsku muziku kada je dobio prvu traku sa singlovima, popularnu kompilaciju "Dream dance" koju je izlizao puštajući je na školskom razglasu… dalje je usledio prelazak na cd-ove i savladavanje beat-to-beat miksa 2000. godine uz pomoć dualnog cd plejera.

 

To je vreme kada se upoznao sa house zvukom koji je vladao svetskom klupskom scenom i producentima poput Junior Jacka-a, Bob Sinclair-a, Phats & Small-a i drugih koji su imali jak uticaj na stil koji i danas preferira…

2002. godine postaje rezident kluba "San Marko" u Zrenjaninu, gde u narednom periodu savladava tremu nastupajući pred više od hiljadu gostiju svake subote narednih pet godina.

Leto 2007. godine provodi u baru "Beer House" na jezeru Peskara u Zrenjaninu i nedugo zatim debituje u tada najpopularnijem novosadskom klubu "Bar Baltazar", a narednog leta postaje rezident istog kluba u letnjoj verziji "Baltazar on sand". Tokom istog perioda po prvi put nastupa u legendarnom zrenjaninskom klubu "A3jum – Zeleno Zvono" koji svrstava u jedan od svojih najboljih performansa pred pravom klupskom publikom, a saradnja sa ovim klubom traje i danas.

 

 

DJ DaCHa

DJ DaCHa

 

 

 

Krajem 2008. godine postaje član "Chabb n Chill" organizacije čija je primarna delatnost DJ-ing, ali su zastupljeni i drugi sadržaji poput fotografije, video produkcije, event menadžment…

Leto 2009. provodi u letnjem baru "Aleksandar" u Novom Sadu, jesen u klubu "Mystic", zimu 2010. u klubu "Cuba libre"…

Početak leta 2010. obeležio je nastup na "PENA FEST Zrenjanin" festivalu koji je privukao preko 3000 posetilaca. Početkom avgusta iste godine osvaja nagradu na konkursu u organizaciji clubbing.rs portala i dobija priliku da upozna i provede se sa samim vrhom svetske klupske scene na festivalu "Godskitchen" u klubu "Papaya" na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

 

Kao vrhunac letnje sezone izdvaja nastup na 25. Danima piva u Zrenjaninu gde je pred preko 5000 posetilaca nastupio poslednje večeri na LAV DJ stage-u.

Zvuk koji možete čuti na žurkama gde je za muziku zadužen DJ DaCHa je "pure house" u kombinaciji sa tech ritmom i disco-funky temama. Naravno, kada je potrebno dostaviti više energije na podijumu i kada je termin seta zahtevniji, lako se prilagodava publici uz pomoć energičnog klupskog progressive i electro zvuka.

 

 

 

 

 

Korisni linkovi:
www.soundcloud.com/dch

www.facebook.com/DaCHa.DJ