Home

VESTI

DJ Axel Naim

No Comments DJ

Axel Naim

Još kao mali, Axel se zanimao za muziku,tada uglavnom za pop,rock,punk i klasicnu muziku.

 

Sa 14 godina,pod uticajem “Rave” kulture, upoznaje se sa razlicitim pravcima elektronske muzike i klubskog , tada još uvek underground života. Postaje veliki fan grupa “the Prodigy” i “Underworld”.

Sa Juan Atkins, Kevin Saunderson i Derrick May upoznaje jednu od svojih prvih ljubavi – Detroit Techno. Svoj prvi kontakt sa DJ-ingom krece sa nekim starim gramafonima kaišarima i rastavljenim cassette plejerima.Pocinje da organinizuje privatne žurke koje su postale veoma uspešne i prihvacene.

Krece u potpuno istraživanje elektronike i upoznaje se sa razlicitim pravcima poput psy,goa,deep house,tech house,trance,progressive,minimal,dnb,jungle, breakbeat kasnije i idm … I baš ta ljubav prema muzici ga ne ogranicava samo na jedan pravac,voli da experimentiše sa pravcima i zvukovima.Zato su se na njegovim žurkama cesto doživljavala putovanja kroz elektroniku da bi se obavezno kulminiralo sa nekoliko trackova od Prodigy-a … to su poceci…

 

 

Posle skoro 7-8 godina privatnih underground dešavanja pravi pauzu u kojoj je podelio svoju kolekciju ploca jer odlucuje da batali ceo taj svet. Ali godine 2006. _axel_ osniva “Dreamin Society records” sa koncepcijom da se samo organizuju ilegalni Rejvovi i od tada radi samo kao organizator,ponekad vrteci ploce.Pored viška vremena okrece se produciranju i remixiranju pesama. Posle skoro 2 godine upoznaje Dimitrija Miklica,dizajnera , koji ga nagovara da se izadje u javnost i tako _axel_ organizuje žurke na javnim lokacijama sa lokalnom podrškom DJ-eva i tako organizacija pocinje da se širi i menja koncepciju i ne bavi se samo muzikom nego i kulturološkim dešavanjima poput izložbi slika pracenih dj nastupima, humanitarnim žurkama itd.

Nastupao je po lokalnim Subotickim caffe clubovima,nekoliko radio stanica,klubu Madlen,ilegalnim rejvovima u Novom Sadu i okolini Subotice pored lokalnih DJ-eva a i nekih iz NS i BG,poznatih i manje poznatih…uglavnom na dnb i techno dešavanjima i tu i tamo poneki trance i progressive…

Danas koristi MIDI kontroler za svoje nastupe sa kojom ponekad izvodi i "live act" nastupe uz pomoc Traktor Pro tehnologije po ugledu na Richie Hawtina.

Uticaj: Juan Atkins, Kevin Saunderson,Derrick May,Jeff Mills,Marshall Jefferson,Richie Hawtin,Trentemoeller,Sven Vath,Ben Watt,Westbam,Anthony Pappa,Sasha,Hernan Cattaneo,James Zabiela,Booka Shade,Dave Seaman,Jody Wisternoff,Nick Warren,Paul Van Dyke,Tiesto,Armin Van Buuren,Fat Boy Slim,the Prodigy,Underworld,Chemical Brothers,Gabriel & Dresden,Kraftwerk,Moby,Depeche Mode,Astral Projection,Astrix,Ace Ventura,Vibrasphere,Pendulum,Bad Company,Roni Size,Dilinja,Aphex Twin,…..

mix:
Axel Naim – Happy Brzday D-Beeyatch Human Tetris cause Insomnia