Home

VESTI

DJ Ascaloon

No Comments DJ

His interest in music developed in his childhood, being only 10 years old began to put 70s and 80s hits on the turntable at home. Music is wiped into his veins. The first time he started to deal more seriously with music was in the elementary school.

 

In the eighth grade he and his mates carried up the speakers from the school basement and with a home made mixer and cassette tapes made parties in the 15-minute-long brakes. The eighth grade pram night’s musical and technical section already went under his organization, where he was playing the actual disco hits much to the delight of the crowd.

 

In 1997, in a short period of time he found himself at the turntables of the disco called “Space Jam”, but only for awhile, because the disco had to be closed because of rental issues. This was followed by a longer brake in his career, while he was only a visitor of the clubs and musical events, observing DJ`s work and analyzing their sets. While others were raving in the crowd, he wanted to get close to the DJ’s desk.

 

 

Već od malih nogu pokazao je veliko interesovanje za muziku, sa 10 godina puštao je hitove 70-80-ih na porodicnom gramafonu. Muzika mu je u krvi. Ozbiljnija posvećenost ka muzici javlja se u osnovnoj školi, sa 14 godina iznosio je muzičku opremu iz podruma škole i na velikim odmorima u školskom holu izvodio 15-o minutne "žurke" na home-made skopljenoj mikseti i kasetofonu.

 

Na maturskoj večeri on se pobrinuo za dobru atmosferu i provod zahvaljujući odlično odraÄ‘enom poslu na planu ozvučenja kao i puštanju aktuelnih disko hitova.

 

1997. za kratko vreme se pojavio iza dj pulta u diskoteci "Space Jam". Na žalost, to nije dugo trajalo jer se diskoteka ubrzo i zatvorila, iz finansijskih i drugih razloga. Zatim sledi duži period pauze, a za to vreme redom posećuje žurke posmatrajući rad dj-eva i njihovu tehniku puštanja setova, dok su ostali u masi ludovali, on je uvek pokušavao da se naÄ‘e u blizini dj-a.

 

Za desetak godina skupio je ogromno iskustvo u oblasti muzike i bio je u „kontaktu“ sa techno, progressive, breakbeat, electro, deep i ostalim stilovima elektronske muzike. Najbliže srcu mu je, i dan danas, progressive zvuk, ali se ne ograÄ‘uje ni od ostalih stilova. Njegova dj karijera, zapravo, počinje 2006. Godine, i sa svega dve nedelje vežbanja kreira svoj stil „učeći od samog sebe“. Za doček nove godine 2007. prezentovao je besprekoran set, bez greške, u lokalnom klubu.

 

Za kratko vreme pojavljuje se iza dj pultova mnogih mesta, u Subotici i okolini. Skoro svi klubovi su imali prilike da ga čuju, kao i na lokalnoj i državnoj radio stanici uživo. Gomila pozitivnih reakcija, komentara i ovacija inspiriše ga da i dan danas stremi ka savršenstvu! Radeći zajedno sa dj chrono-m osnivaju tim pod imenom "progressive passion" i ozbiljnim projektima učestvuju u organizacijama muzičkih dešavanja, kao i u produkcijskim radovima i izradi remix-eva…

www.myspace.com/ascaloon