Home

VESTI

DJ Alex Monster

No Comments DJ

DJ Alex Monster

Aleksandra Alex Monster je interesovanje za muziku pokazala je još u ranom detinjstvu. Posle završenog klavirskog odseka u nižoj muzičkoj školi, priključuje se punk bendu, na bubnjevima i bas gitari. Početkom 2000. počinje zainteresovanost za techno muziku, a 2004. počinje vežbati na gramofonima i playerima.

 

Muzički pravac u kom se pronašla je nemački undergraund minimal, a za sebe tvrdi da želi ostati underground DJ, a ne DJ za široke mase! Poslednje dve godine radi mixing i produkciju isključivo u Ableton Live-u, zato što pruža mnogo više mogućnosti za experimentisanje malo uvrnutim zvukovima…

Radila je sa najpoznatijim DJevima sa naših prostora (Fakir, Marko Nastić, Dejan Milićević, Lale, Marko Vukovic, Goya & Natasha, Vladimir Aćić, Car z, Kobaya….) u klubovima i na festivalima u Srbiji, Vojvodini, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj,Crnoj Gori (Plastic, Andergraund, xXagoom, Energija, Amnesia, Bastion….) i kao podrška na žurkama sa stranim kolegama (Gregor Tresher, Dino Psaras, Cave, Mulattos)

Sa Staffan Sladikom potpisala je track Odostraga za Traffica Rec, izdatoj i na Soulfood kompilaciji, na osnovu čega su radili na Traffica Showcase-u na Urban Bug Stage-u na Exitu 008.

 

Organizaciji FEMALE:PRESSURE pridružila se 2008., a Artefekz Muzik-u i ostalim labelovima početkom 2009. Cilj joj je da se pokaže van naših prostora, u undergraund okruženju! Favoriti su joj Contakt ekipa, zatim M_NUS, Gaiser-ov bass lines i Houle-ovi synth-ovi i vocal-i. Marc Houle je za nju neiscrpan izvor inspiracije, čiji rad oslikava njene 3pove u glavi, što je očigledno u njenim setovima sa mnoštvom Marcovih traka, accapela, samplova, loopova…

 

DJ Alex Monster