Home

AUDIO

Solomun “Zu Asche, Zu Staub”

Kao prikladan nastavak još jednog fantastičnog leta, sa njegovom Solomun+1 rezidencijom na Pacha Ibizi, producent i DJ ikona, Solomun, objavio je svoj atmosferični remiks popularnog ‘Zu Asche, Zu Staub’ (‘U pepeo, U Prašinu’), krosover hita iz nemačke tv serije Babylon Berlin, koji je otada prešao u tehno realm.

Veliki, neporecivi uspeh, Babylon Berlina kao serije, omogućili su visoka produkcija i specifični stil, pri čemu se serija zasniva na spletu detektivskih romana Volker Kutschera, smeštenim u poslednje dane umiruće Vajmarske republike. 
Solomun je u svojoj obradi, sa čela Diynamic izdavačke kuće, ovom muzičkom zapisu 
dodao tonove klupskog vajba sa osećajem uzburkanosti mirne površine, i podigao ulog skromnim brojem nastupa na Amsterdam Dance Event-u (ADE), gde je Solomun nastupao na Loveland, Afterlife i Audio Obscura događajima.

Pošto je odigrao veliku ulogu u redefinisanju evropske haus muzike svojim raskošnim muzičkim produkcijama, Solomun je prethodno dobio i priznanje Mixmag-ovog ‘DJ-a godine’ 2012-e. Ugled ovog muzičkog producenta doživeo je meteorični rast, zahvaljujući njegovom čuvenom i ozloglašenom setu iz Boiler Room-a s početka 2015-e, osiguravajući mu mesto na vrhu sa videom koji je zabeležio najbrži porast broja pregleda svih vremena, sa oko 34 miliona pregleda, a taj broj i dalje raste. 

Birajući da vodi svoju publiku na putovanja zvukom, Solomun je izgradio bogato iskustvo nastupa po internacionalnim festivalima u 2018-oj, uključujući The Peacock

Society, KappaFutur, EXIT festivale, I oba vikenda Tomorrowland-a, koja su obuhvatila I njegov nastup na glavnom stejdžu. Njegov predivni remiks ‘Zu Asche, Zu Staub’, sada je dostupan svim ljubiteljima njegovog zvuka.