Home

DJ ADRESAR

Chicola

,

U karijeri dugoj više od dve decenije, Chicola je transformisao andergraund scenu house muzike svoje zemlje i postao redovan gost vodećih svetskih klubova.

Karijera ovog strastvenog kolekcionara vinila je naglo krenula uzlaznom putanjom posle 2000. godine zahvaljujući inostranim i lokalnim nastupima u klubu Haomann 17 i uspešnim producentskim ostvarenjima u SAD-u za izdavačke kuće Tommy Boy i KTA. Deceniju kasnije, njegova strast prema andergraund zvuku ukorenjenom u njegovoj muzičkoj DNK vratila ga je na produkcijske staze sa obnovljenom energijom i vitalnošću. Postao je deo izraelske scene zajedno sa sada već bliskim prijateljima Guy Mantzur-om, Khen-om i Sahar Z-om. Izdao je veoma uspešne EP-jeve Compulsive Disorder Smoothy Moody za Sudbeat lejbl Hernan-a Cattaneo-a i Lost&Found Guy J-a.

Tokom 2015. Chicola nastavlja svoj pohod ka vrhu andergraund dens scene. Najprodavaniji EP-jevi koje je izdao za Sudbeat i Plattenbank dospeli su čak i u Sasha-inu kolekciju, a podržali su ih i John Digweed, Tenaglia i Dubfire. Usledili su nastupi širom sveta od kojih su najupečatljiviji bili na Amsterdam Dance Event-u, u Londonu sa Nick Warren-om i rasprodate Lost&Found žurke sa Guy J-om.

Naredne godine uporan rad se isplatio još više kada je numera Childhood dospela na prvo mesto Beatport-ove Lost & Found liste, uz veliku podršku Dixon-a, Ame-a, Guy J-a i Cattaneo-a, dok su sjajna izdanja objavljena za izdavačke kuće microCastle, Plattenbank Tenempa dospela među top 10 mesta. Istovremeno, obilje rasprodatih nastupa po Argentini i Indiji, kao i po Londonu, Amsterdamu, Berlinu i Tel Avivu utemeljili su njegov status jednog od vodećih umetnika andergraund industrije.

Album Could Be Heaven za Lost & Found izdat krajem 2017. godine je samo potvrdio da njegov uspeh postaje sve veći i veći. Našao se na prvoj poziciji Beatport Progressive House liste, a pozitivni komentari i podrška došli su od strane mnogih kolega kao što su: Nicole Moudaber, Hernan Cattaneo, Nick Warren i Guy Mantzur, a nemački duo Tale Of Us promovisao je album tokom svoje rezidenture u klubu Privilege na Ibici. Nakon svetske turneje, tokom koje je Chicola posetio mnoge evropske gradove, kao i Rusiju, Kipar, Argentinu, Indiju i mnoga druga mesta,  andergraund eksperiment se nastavlja, a sam umetnik ne prestaje da niže pozitivne rezultate u svojoj laboratoriji elektronske muzike.