Home

AUDIO

NOVO IZDANJE COMMISSAR LAGA: REMIKS PESME „TEHNO VJEVERICA“ OD ŽUVIJA

Renomirani novosadski producent i DJ, Commissar Lag, predstavio je svoj najnoviji singl – remiks numere „Tehno Vjeverica“ splitske hip hop zvezde Žuvija, izdat pod njegovim lejblom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“. Originalna verzija pesme, objavljena 2022. godine, kroz ovaj remiks dobila je potpuno novu dimenziju u tehno stilu.

U ovom remiksu prepliću se uticaji Ghetto-Techa i berlinskog techna, stvarajući zvučni pejzaž koji je istovremeno energičan i inovativan. Mastering je poveren britanskom majstoru JoeFarr-u, što je dodatno unapredilo kvalitet zvuka.

Žuvi & Commissar Lag – Tehno Vjeverica (Remix) 

Vizuelni identitet izdanja, koji uključuje pikselizovane verzije Žuvija i Commissar Laga, kreirao je priznati srpski vizuelni umetnik Wackorama, za dodatnu pomoć sa animacijom zaslužan je Ajandi Endre.

Commissar Lag je podelio svoje oduševljenje povodom ovog izdanja: „Dugi niz godina sam remiksovao numere sa domaće scene i čuvao ih kao lična, ne-tako-tajna oružja. Želeo sam da rekreiram momenat iz mladosti, kada se išlo na nastup nekog DJ-a jer samo on ili ona imaju određene ploče, i ako želiš da čuješ omiljenu numeru, najbolja, a često i jedina prilika za to je bila na tim događajima. Ipak, vreme je da neke od ovih ‘bebica’ počnem da puštam na slobodu, a trenutno je najviše pažnje privukla Tehno Vjeverica. Žuvi je legenda kada su u pitanju ovakvi tekstovi, jer uvek uspe da uhvati suštinu, što se jasno vidi po tome koliko je numera rezonovala sa publikom. Svi mi znamo neku ‘Tehno Vjevericu’, a sada svi možemo da joj ‘otpevamo’ ovaj klubski tehno remiks Žuvijevog originala“.

U septembru prošle godine Commisar Lag je pokrenuo svoju izdavačku kuću pod nazivom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ koji je osnovan sa ciljem da pruži platformu za objavljivanje raznovsnih Lagovih projekata koji su godinama čekali da ugledaju svetlost dana. Ideja je bila stvoriti platformu koja će promovisati projekte namenjene pre svega domaćoj publici. Ove numere odišu Lagovim prepoznatljivim, pomalo šaljivim tonom, ali i dalje donose ozbiljnu muzičku dubinu koja već godinama vlada plesnim podijima kako u regionu, tako i šire.

Prvo izdanje na lejblu bilo je „Metabolidizam“, i predstavlja saradnju sa reperom, bitmejkerom i producentom Đomlom iz popularnog sastava Bekfleš.

bfan link: https://bfan.link/tehno-vjeverica 

Social Media linkovi:

Commissar Lag:
https://www.instagram.com/this.is.lag/
https://www.tiktok.com/@this.is.lag
https://www.facebook.com/This.is.Lag 

Žuvi:
https://www.instagram.com/zuvi91/
https://www.tiktok.com/@zuvi91
https://www.facebook.com/zuvii 

Wackorama:
https://www.instagram.com/wackorama/
https://www.tiktok.com/@wackorama 

Ajandi Endre:
https://www.instagram.com/endreaiandi/ 

JoeFarr:
https://www.instagram.com/user_experience_joefarr/