Home

AUDIO

Nandu “One Man’s High Is Another Man’s Anxiety”

  • Release date: October 26, 2018
  • Label: CONNECTED

Nandu iz Kopenhagena, trenutno je jedan od najtraženijih izvođača elektronske muzike iz Skandinavije. Umetnik koji ne dopušta da bude sputan žanrovskim određenjima, i ime kome nije strano da nastupa rame uz rame sa ključnim igračima ove industrije, Nanduov dolazeći opus ima tendenciju da istraži nove zvuke i neodoljive melodije, spakovane u pun album od 8 numera. 

‘One Man’s High Is Another Man’s Anxiety’ inspirisan je Nanduovim korenima u džezu, roku, popu, pa čak i salsi. Muzičar po prirodi, kao i onaj koji nikada nije sputan ograničenjima kreativne prirode, on je u misiji da inspiriše i pobuđuje maštu svojim kompozicijama. Stvarajući zvuke, koji vas vode od plaža Južne Amerike do oštrih nordijskih zima; od teatralnog deep jungla do oskudnih i hladnih urbanih ambijenata, Nandu stvara neponovljive zvučne predele unutar svoje muzike.

Tokom protekle 3 godine, Nandu je sakupio ključnu publiku i izgradio sebi sjajnu reputaciju, nizom vrhunskih izdanja za izdavačke kuće poput Constant Circles, Azzur i Rebirth, takođe kreirajući sopstveno izdanje pod nazivom Calypso Chili, 2017-e. Takođe nastavlja da nastupa kao rezident DJ u Culture Box-u, u danskoj prestonici, organizujući svoje žurke pod imenom ‘Into the wild’, na kojima stiže da ugosti imena kao što su Manu Le Tough i Re. Ovoga puta je izabrao da Connected izda njegov naredni album, koji opisuje kao projekat iz srca. 

Zasnovano na konceptu Jina i Janga, kao i ideji dualnosti, Nandu promišlja i razrađuje ideju kako nas sa jedne strane životni izbori mogu odvući u određenom pravcu, ali onda opet moramo živeti sa posledicama tih postupaka. Na sličan način, nekontrolisana moć može poremetiti i pobrkati polove visokog i niskog. Učimo da apsorbujemo i prilagođavamo se i ne osvrćući se, i pokušamo da postupamo bolje sledeći put.

Ovaj album se sastoji od 8 numera i muzička je kolekcija koja predstavlja ekspediciju po Nanduovom svetu, u kome se mladalačke tendencije transformišu i sazrevaju. ‘What You Have To Do’ je poput spokojnog zagrljaja, opskrbljenog umirujućim ženskim vokalima i osnovnim linijama perkusija. Ona uvodi ton umerenosti, koji postiže sjajan efekat, prethodeći prelepoj ‘Calling’ koja u glavnoj ulozi predstavlja Vâlvu, čiji se visok i jak glas uzdiže preko zaključne ‘škripe’ i ehoa, pre nego što distorzirani simboli i statički bas preuzmu sve i slušalac je potpuno hipnotisan.

Naslovna numera je krajnje privlačna i uvrnuta onako kako se da očekivati za osobu koja se bori sa sopstvenim emocijama. Zapetljano izgrađivanje kompozicije, kao i plitko spuštanje i umirivanje, prizivaju nadzemaljski i melodični osećaj. Nanduova saradnja sa Oluhleom i njegovim ‘Isibane’-om, otelovljuje plemenski zvuk. Vokal je opčinjavajuće i hipnotišuće emocionalan, intenzivno euforičan i podižući, kako numera napreduje.. i ova bi numera podjednako dobro zvučala u nekom klubu sa prigušenim osvetljenjem, kao i u kućnom smirenom ambijentu.   

’Ponekad u životu pravimo izbore zbog kojih naknadno zažalimo, ali to su izbori koji će nas uvek pratiti.
Kada nas sile koje nisu kontrolisane prinude da krenemo u drugom pravcu, to lako može poremetiti odnos između polova visokog i niskog.’ ~ Nandu   

Kako se album približava kraju, ‘When they call’ se rascvetava kroz teže i ćudljive teksture, prethodeći numeri ‘The Cost Of My Childish Dreams’, koja donosi meditativne poslednje minute.

Istinski muzički sastav, stvoren od strane istinskog umetnika. Emotivno putovanje; sa velikom pažnjom posvećenom detaljima izgrađen zvučni pejzaž, koji je podjednako dobar za slušanje u spavaćoj sobi, kao i na ozbiljnom ozvučenju.
Nandu je stvorio inteligentno muzičko putovanje, koje se ne sme propustiti.

Lista numera :
A1 – What You Have To Do
A2 – Calling Feat. Vâlva
B1 – One Man’s High Is Another Man’s Anxiety
B2 – You Will See Feat. Apoke
C1 – While You Wait
C2 – Isibane
D1 – When They Call
D2 – The Cost Of My Childish Dream

 

ISTRAŽUJUĆI KONCEPT I DUBINE DUALNOSTI, DANSKI UMETNIK NANDU PREDSTAVLJA NOVI ALBUM SA 8 NUMERA, POD NAZIVOM ‘ONE MAN’S HIGH IS ANOTHER MAN’S ANXIETY’

IZDAVAČKA KUĆA: CONNECTED
NANDU ~  ‘ONE MAN’S HIGH IS ANOTHER MANS ANXIETY’ LP
DATUM IZDAVANJA: DOSTUPAN