Home

AUDIO

KMS 30 Years Anniversary EP

  • Release date: April 9, 2018
  • Label: KMS
  • Catalog #: KMS30 EP 2

Tačno šest meseci nakon proslave tri decenije revolucionarne techno muzike sa početnim godišnjom EP-om, Kevin Saundersonova KMS etiketa krenula je u novu fazu sa drugim EP-om KMS30. Vodeće trake potpisuju imena kao Kevin Saunderson & Art Department, Loco Dice i Dantiez, EP 2 nastavlja tamo gde je prvi stao, što predstavlja pozicioniranje KMS-a kao jednog od glavnih predstavnika Techno muzike

Prvi rez na KMS30 EP2, ‘Reveal’ vidi Techno mogula i osnivača KMS-a Kevin Saunderson kako se udružuje se Art Department, kanadskim producentom (i šefom naziva No. 19 Music i vinil imprints Social Experiment i Sunday Money), koji se često ističe kao jedan od najboljih predstavnika undegraund pravca. Zajedno, oni prevazilaze kreativne granice i nude atmosferu prilagođenu za klubove i festivalske stejževe.

Sledeći na ovom žanrovskom EP-u je Loco Dice i njegova “Positive Vibin”, ispunjen njegovim “mogu ja to” stavom i direktnim pristupom muzici. Spajanje malo funk-a sa taktovima, nemački DJ i producent donosi kombinaciju urbanih osećaja i eklektičnog ukusa koji mu pomažu da postane trendseter ne samo na etiketama kao što je njegov label Desolat, već i na M_nus, Cadenza i Cocoon, zajedno sa nastupima u nizu međunarodno priznanih festivala Timewarp, We Are FSTVL, Movement i Coachella.

Na kraju izdanja KMS30 EP2 je Dantiez-ov “Feeling of the Groove”, koji vidi naslednika KMS / Saundersonove emperije. U tipičnom stilu, Dantiez ne pokazuje samo koliko je evoluirao i sazreo kao umetnik, već je ulaganje u mlade talente jedan od KMS-ovih majstorstava, pomažući da se obezbedi dugovečnost etikete i budućnost techno muzike.

Novo izdanje “KMS30 EP 2” možete preslušati ovde