Home

AUDIO

IDQ objavili novo izdanje „Quicksilver“ i najavili prvi studijski album

Muzički projekat IDQ objavili su EP „Quicksilver“ za izdavačku kuću Circus Recordings iz Liverpula, koju vodi internacionalno priznati producent i DJ Yousef. Ovaj EP sastoji se iz dve melodične trake – „Quicksilver“ i „Harmo“, a ujedno predstavlja i još jedno izdanje koje najavljuje dugoočekivani IDQ debi album „Borderline“, čiji se izlazak očekuje 12. maja.

Naslovna numera „Quicksilver“ izdanja odmah po objavljivanju našla se na Beatportovoj listi najboljih novih melodic house i techno singlova, dok su trake „Borderline“ i „Sympho“ podržane od strane vodećih svetskih izvođača – Black Coffee, Vintage Culture, Joseph Capriati, William Djoko, LP Giobbi, AmyElle, Leftwing:Kody. 

IDQ nove singlove opisuju rečima: „Quicksilver je traka nastala kao reakcija na moderno vreme u kome živimo, strahovima sa kojima se mnogi suočavaju, a neki i ne shvataju, dok je Harmo počeo kao kratak demo koji je korišćen za live nastupe, a pokazalo se da ima sjajan odziv i reakcije publike na svakom danceflooru“.Ekipa iz Circus Recordingsa pohvalila je EP i izjavula „Uoči objavljivanja jednog od najboljih albuma elektronske muzike u ovoj deceniji, IDQ su izdali EP sa dve melodične klupske numere koje će osvojiti plesne podijume širom sveta“.

IDQ je elektronski muzički projekat koji čine Igor Puljić Pookie, Alex Milićević i Dragan Ražić, zasnovan na jedinstvenoj kombinaciji vokala, ritma i melodije. Raspon različitih formi i oblika savremene elektronske muzike, kao i težnja ka posebnom i originalnom zvuku, osnovne su produkcijske karakteristika ovog sastava.

Prethodna IDQ izdanja našla su se u setovima velikih imena elektronske scene kao što su Black Coffee, DJ Harvey, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Sasha, Claptone, Yousef, Blond:ish, Gorgon City, Mark Knight i mnogi drugi. 

IDQ – QUICKSILVER EP Links

www.circusrecordings.bandcamp.com/album/quicksilver-ep 

www.soundcloud.com/circusrecordings/sets/idq-quicksilver-ep-1