Home

VESTI

Catrin Noise

No Comments Bend

Catrin Noise

Catrin Noise je banjalučki bend nastao 2008. godine. Temelj za osnivanje i rad ovog benda su pesme nastale iz autorskog rada i saradnje dvoje ljudi – Dijane, autora većeg dela tekstova i muzike, kao i Vlade, koji je, osim što je autor pojedinih pesama, takođe i producent svih demo snimaka. Muziku Catrin Noise najlakše je opisati kao kombinaciju više pravaca: trip-hop, downtempo, electronic, pop. Njihov zvuk najčešće porede sa zvukom Zero 7, Telepopmusik, Air.

Ime benda sastoji se od varijacije engleskog imena Catherine, koje je ujedno i naziv jedne od pesama PJ Harvey, i engleskog Noise, što je asocijacija na atmosferu velikih gradova, na sliku gradskih svetala, zvukova, brzog života i akumulacije ljudi. To je deo atmosfere koju muzika Catrin Noise teži da prenese.

Pesma Watched You našla se 2008. godine na „Re_Startu“, kompilaciji banjalučkih bendova. Iste godine bend osvaja Nagradu akreditovanih novinara na Demo festu, takmičenju demo bendova sa prostora pet država.

 

Catrin Noise

 

Zatim, 2009. godine pesma Destiny izlazi na „Kompilaciji muzike iz BL ― koBle daBle 1985-2008“, a recenzija ju je opisala kao „elektronski trip-hop s elegantnim ženskim vokalom koji uopšte ne deluje kao da dolazi sa ovih balkanskih područja“.

Nakon nastupa u Somboru, Mostaru, Banjaluci i Zagrebu, Catrin Noise nastavlja da se razvija i da radi na ostvarenju nekih novih planova.

Muzika i ostale informacije dostupne su na internet stranicama:
http://www.myspace.com/catrinnoise
http://www.last.fm/music/Catrin+Noise