Home

VESTI

“Zemlja gruva” prvo na internetu

No Comments Albumi

Zemlja GruvaBeogradska grupa "Zemlja gruva", vlasnik hitova "Da bi nam" i "Najlepše želje", objavila je na internetu debi album "WTF is Gruvlend", a za jesen najavila i njegovo CD izdanje.

Pored dva ovogodišnja hita, na "WTF is Gruvlend" se nalazi i pesma "Kako bilo", čiji je spot, inspirisan treš estetikom srpskih spotova iz 1990-ih, predstavljen na konferenciji za novinare u Domu omladine Beograda.

 

MC Milovan, vođa ovog benda, rekao je agenciji da se na internet verziji albuma neće naći pesme sa kojima je "Zemlja gruva" 2008. i 2009. godine nastupila na festivalu Beovizija, ali je dodao da che ih verovatno biti na CD izdanju.

Pruzimanje pesama sa sajta www.gruvlend.net je besplatno, a bend svoj album prvenac smatra "kompilacijom", sastavljenom od 10 odabranih pesama.

 

 

Zemlja gruva

Zemlja gruva

 

"Zemlja gruva", čiji su nukleus MC Milovan i pevačice Constructa i Zoe Kidah, nastala je 2003. godine. Na Beoviziji su dobili pohvalu za "najinteresantniji stajling".

U međuvremenu se, radi bolje promocije, povezala sa nekoliko organizacija, oformila male timove za promociju, internet i produkciju. Takođe ima sopstveni studio "Gruvlend" na Vračaru.

MC Milovan, predsednik neformalnog udruženja "Zemlja gruva", rekao je da je namera benda i kolektiva oko njega da "Gruvlend" bude izdavačka etiketa, što on, prema Milovanovim rečima, praktično već jeste, s obzirom da je grupa svoj album objavila samostalno.

"Opredelili smo se za direktan odnos izmedju umetnika i publike. To je jedini suvisao izbor. Osloniti se na muzičku industriju je smešno, posebno u Srbiji. Uklapati se u standarde izdavačkih kuća je besmisleno", izjavio je MC Milovan.

Prema njegovim rečima, opredeljivanje benda za promociju preko interneta rezultat je želje da se na vreme "prepoznaju potencijali 'globalne digitalne tranzicije'". "Želimo da ih koristimo u skladu sa zdravim poslovanjem", dodao je MC Milovan i ukazao da je "Zemlja gruva" sarađuje sa malim privrednicima, kao najzdravijim za biznis.

Plan benda je da studio "Gruvlend" pruža usluge drugim muzičkim izvođačima.

 

 

 

 

Izvor:

B92 Kultura