Home

VESTI

Novi singl Popečitelja “Društvo” besplatno na MTV.RS

No Comments Albumi

Novi singl Popečitelja "Društvo" besplatno na MTV.RS MTV sajtovi neprestano obogaćuju bazu singlova i albuma koji su dostupni za besplatno preuzimanje.

Ove srede, 30. novembra, čeka vas duplo iznenađenje – dve nove pesme grupe Popečitelji – neumornih svirača i borca za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja i dobar zvuk, koji su se posle decenije postojanja i tri godine od objavljivanja poslednjeg albuma oglasili novim singlom.

Nakon gledanja u Horizonte, Popečitelji vam predstavljaju "Društvo!", singl na kome se nalaze dve numere "Loše društvo" i "Novo društvo", kao prethodnicu novog albuma koji je u pripremi.

Spot za numeru "Novo društvo" najavio je ovaj singl, koji će se od srede pojaviti u formi besplatnog download-a na MTV.RS.

Bend Popečitelji je nastao 1999. godine, od kada i neguje svoj autentični muzički izraz.

Muzika koju su mnogi, manje ili malo manje uspešno, pokušali da smeste u postojeće muzičke žanrove i definicije, našla je svoj put do publike putem velikog broja koncerata koje su Popečitelji održali za to vreme, kako u Srbiji i zemljama u okruženju, tako i u inostranstvu (Italija, Francuska, Poljska, Austrija) i putem dva studijska albuma.

Debi album benda, pod nazivom "Ko Radi" (Mojo Beat 2004) je ubrajan među najbolja izdanja u Srbiji te godine, a naslovna numera sa albuma se prošetala po prvim mestima srpskih top lista.

Na ovom albumu su Popečitelji sarađivali sa Kojom (Disciplin a Kitschme) koji se potpisao kao producent izdanja. 2008. godine Popečitelji izdaju "Horizonte" (Odličan hrčak), album sa kojim utvrđuju autentičnost svog originalnog muzičkog izraza i na kome produkcijski deo posla odrađuju sami.

Numere "Kilogrami", "Transverzala", "Horizonti" su samo neke od pesama sa albuma koje su i na ovogodišnjem Exit estivalu potvrdile razlog svog postojanja.

 

 Popečitelji

Popečitelji

 

 

Novi album Popečitelja je uveliko u pripremi, a bend danas celokupan snimateljski i produkcijski proces obavlja u svom studiju u Kragujevcu. Singl "Društvo!" je prvi uradak iz ovog kreativnog centra koji će biti predstavljen javnosti, a miks, produkciju i mastering potpisuje Saša Furunović, gitarista benda, koji je ujedno zaslužan za režiju, kolor korekciju i montažu spota.

Popečitelji najavljuju i koncert koji će održati u Beogradu 2. decembra u Gun Club-u.

Karte za beogradski koncert se mogu kupiti po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena karte biti 400 dinara.

 

 

 

 

Izvor:

Mtv