Home

VESTI

Novi album sastava Elemental

No Comments Albumi

ElementalOd 17. maja u prodaji je novi album grupe Elemental.

 

Album Vertigo donosi 13 novih pesama i predstavlja novi i drugačiji zvuk koji na predhodnim studijskim snimcima nije bio specifičan a došao je sasvim prirodno budući da se Elemental etablirao kao punokrvan svirački bend.

 

Album se zove 'Vertigo' jer savršeno opisuje činjenicu da su poljuljali kolotečinu u koju bendovi obično upadaju nakon 4 albuma i sami su svoj "ustaljeni svet" okrenuli naopačke.
 

 

Po rečima Elementala, osećali su da bi bilo suvišno da su napravili "ziheraški" album s pesmama koje svi na neki način "očekuju" od njih. Hteli su prvenstveno sebe iznenaditi i videti do koje granice mogu doterati kreativnosti i originalnosti . A nakon toga, hteli su da naprave iskorak u nekom novom pravcu jer smatraju da muzika uvek mora da iznenadi i podstakne na razmišljanje.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=AvpkIZqWdVU|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 Jedan od hitova…
 


Album 'Vertigo' vrlo je raznolik, ovaj put se Elemental nije odavao previše socijalnoj tematici koja je obeležila prethodni album. Teme pesama su malo osobnije, a instrumentalno se nisu libili da dotaknu srodne muzičke žanrove.

Album će predstaviti singl 'Vertigo' čija je premijera u ponedeljak na kanalu regionalnog MTV-ja.

 

 

 

 

Izvor:

Kontraweb.net