Home

VESTI

Air i Victoria Legrand objavili zajedničku pesmu

No Comments Albumi

Air i Victoria Legrand objavili zajedničku pesmu Legendarni francuski elektronski bend i pevačica grupe Beach House lansirali pesmu "Seven Stars" sa soundtrack albuma za film "Le Voyage Dans La Lune"…

Prošle godine, legendarni francuski elektronski bend Air je dobio interesantan zadatak – pravljenje muzike za film "Le Voyage Dans La Lune (Journey To The Moon)", koji je (naravno, tada bez zvuka) 1902. godine snimio poznati inovator i pionir filma, reditelj Georges Méliès.

Tek 1993. je otkrivena kopija filmske trake na kojoj je na crno-beli film u svakom frejmu ručno dodavana i boja, a restauracija ovog dela je potrajala – zajedno sa novim Air soundtrackom, film je premijerno prikazan tek na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=gA_MqOVKYr0|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Air – Seven Stars (ft. Victoria Legrand)

 

 

Air su očigledno uživali u snimanju, jer su rešili da kratki soundtrack "prošire" na ceo novi album, na kojem na vokalima, osim Victorie Legrand iz grupe Beach House gostuju i članice njujorškog elektronskog benda Au Revoir Simone.

 

 

 Air

Air

 

 

Novi album se pod naslovom "Le Voyage Dans La Lune" najavljuje za 6. februar, a prvi singl, pesmu "Seven Stars" u kojoj gostuje Victoria Legrand.

 

 

 

  

Izvor:

Mtv