Home

VESTI

Marcel Dettmann: Techno princ prestonice undergrounda u klubu “The Tube”

No Comments Najave

Marcel Dettmann: Techno princ prestonice undergrounda u klubu “The Tube” Marcel Dettmann, jedan od zaštitnih znakova berlinskog kluba “Berghain” koji se smatra za nezvaničnu prestonicu underground DJ kulture, gostuje u petak 26. aprila u klubu “The Tube”.

Dettmann je poznat po veoma dugačkim setovima, tako da se očekuje pravi techno maraton.

Dettmann (36) važi za veoma kretivnog i inteligentnog umetnika.

 

Kritičari ga opisuju kao nekoga ko evropskim muzičkim DJ motorima sipa ulje iz Detroita, vešto prepliće britansku bass muziku sa čikaškim hausom i seče klasike sa apstraktnim nijansama.

 

Zbog svega toga smatra se za jednog od retkih  DJ-eva koji u ovom trenutku u svojim setovima spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost elektronske muzike.

 

"Volim da puštam dugo, kad mi set traje šest sati i duže i često poreplićem više vrsta elektronske muzike. Prošli maratonski  set sam počeo sa elektronikom, a posle išao ka tehnu. Kad nastup traje tako dugo publika je u specijalnom raspoloženju. Onda nekako rade sa vama i to je veoma zabavno i za njih i za mene" – kaže Dettmann.

 

 

 Marcel Dettmann

Marcel Dettmann

 

 
Dettmann je rezident u čuvenom berlinskom klubu “Berghain”, koji poslednjih godina predstavlja “Meku za klabere” i kvaliteten elektronski underground zvuk. Marcel je na poziciji rezidenta još od 1999. i otvaranja kluba, odnosno od svoje 22. godine.

 

Izdaje za “Ostgut ton”, dom rezidenata i producenata “Berghaina”, kao i za “Rekids”, “Bpitch Control”, “Global Underground”  i sopstveni  “Marcel Dettmann Records”.

 

Marcel je redovan gost prestižnih svetskih festivala i klubova, a veliko priznanje dobio je i od Beatportal-a 2008. godine, kada je poneo laskavu titulu najboljeg tehno izvođača.

 

 

 Marcel Dettmann: Techno princ prestonice undergrounda u klubu “The Tube”

Marcel Dettmann: Techno princ prestonice undergrounda u klubu “The Tube”

 

 

Domaća Podrška je Miloš Pavlović, a karte će do 00.30 sati koštati 300, dok će posle biti 500 dinara.

 

Dan kasnije je veliki” Spring break party”. Uskoro nam stiže niz slobodnih dana oko prvomajskih praznika, a kao predpraznični poklon od kluba “The Tube”, osim slobodnog ulaza – svi gosti će ove subote moći besplatno da degustiraju koktele od 23.30 do 00.30 sati.

 

Za miks pultom su Oysha, Goran Starčević i talentovani duo Calavera i Manya.

 

 

www.thetube.rs