Home

VESTI

PREKO 17.000 LJUDI uživalo na JELEN PIVO LIVE ’08 FESTIVALU!!!

No Comments Latest

 

 Preko 17.000 ljudi, ljubitelja gitarskog rock zvuka, uživalo je dvodnevnom, trećem po redu Jelen Pivo Live Festivalu, koji je održan 5. i 6. septembra na stadionu Tašmajdan u Beogradu. Pred prepunim stadionom, jednom od najboljih, ali zapostavljenih kultnih koncertnih prostora Beograda, nastupili su Iggy and The Stooges, Dinosaur Jr, The Lemoheads, Disciplin A Kitschme,  Partibrejkers, Električni orgazam, Majke, Jarboli, Repetitor, Hypnotized, Strip i Shiroko.

 

 Preko 10.000 posetilaca, prisustvovalo je prvom danu festivala, i veličanstvenom nastupu Iggy-ja i Stoogesa. Kako je i najavio pred svoj dolazak u Beograd, Iggy je BeograÄ‘anima priredio 'Ludu noć rokenrola'. Prava žurka na bini nastala je za vreme pesme „No Fun", kada je Iggy na binu izveo deset najsrećnijih obožavalaca. Horsko skandiranje publike i uzvikivanje imena gopsodina Popa vratilo je bend na binu, što je rezultiralo dvadesetminutnim bisom. Sastav Dinosaur Jr. opravdao je sve želje i dugogodišnja isčekivanja velikog broja obožavalaca, koji su došli iz svih krajeva bivše Jugoslavije kako bi ovaj bend videli po prvi put uživo.

Drugog dana festivala, preko 7.000 posetilaca uživalo je u umećima bendova Disciplin A Kitschme i Partibrejkers, ali i melanholičnom nastupu sastava The Lemoheads. Energični nastup hrvatskog sastava Majke, popunio je parter stadiona Tašmajdan, i izazvao ovacije u publici. Majke su opravdale sva očekivanja verne domaće publike, koja je i pored velike vrućine došla da podrži jedan od najboljih hrvatskih bendova, dokazujući kultni epitet ovog benda na našim prostorima.

 

Disciplin A Kitschme provela je publiku kroz celokupnu karijeru, izvoÄ‘eći hitove poput „Betmen, Mandrak, Fantom", „Buka u Modi", ali i pesme nastale za vreme rada benda u Engleskoj, kao i hitove sa novog albuma poput „Neko mora to da spreči", „ÄŒovek koji ne nosi sat" i „Bunt".

Harizmatični lider sastava The Lemonheads, Evan Dando gotovo nepretenciozno i pomalo stidljivo susreo se sa beogradskom publikom, i predstavio presek karijere ovog kultnog sastava, ali bez sviranja obrade pesme "Mrs. Robinson"

Partibrejkersi su u svom već dobro prepoznatljivom stilu zatvorili ovogodišnji Jelen Pivo Live Festival, koji su iskoristili za promociju novog studijskog albuma. U skoro dva sata nastupa, bend je publici podario neke od najvećih hitova svoje karijere, ali i pesme sa poslednjeg albuma pod nazivom „Sloboda ili Ništa".

 

Svi strani izvoÄ‘ači i njihovi menadžeri izrazili su veliko zadovoljstvo zbog dolaska u Beograd, i nastupa na festivalu, i zahvalili se publici na neverovatnoj energiji koji su im pružili. Bendovi su pohvalili i sjajnu organizaciju i produkciju festivala, ali i akustiku stadiona Tašmajdan. Gotovo svi izvoÄ‘ači su iz Beograda otišli sa željom i upućenom molbom organizatorima da ih u budućnosti pozovu da ponovo nastupe u Srbiji.

 

Tim Jelen Pivo Live festivala se ove godine potrudio da BeograÄ‘anima priredi vrhunsko koncertno iskustvo, i da pored ozbiljno odabranog programa omogući vrhunsku zabavu. Puno pažnje je bilo posvećeno bezbednosti posetilaca, i po prvi put u istoriji stadiona Tašmajdan, ovaj prostor je funkcionisao kao svaka druga koncertna dvorana, dok su montažne stepenice umesto sandardnog tunela za silazak u parter, omogućile da se stadion isprazni za samo 10 minuta!

 

Organizatori su se potrudili da za ovaj festival angažuju vrhunske profesionalce koji su svojim dugogodišnjim iskustvom i učestvovanjem u organizaciji velikih koncerata poput koncerta Rolling Stones i The Police, obezbedili svim posetiocima najbolji mogući provod. Ne samo niska cena ulaznica, koja je svim zainteresovanim omogućila da svoje idole vide uživo, već i sjajna produkcija, postavila je Jelen Pivo Live '08 rame uz rame sa sličnim dogaÄ‘ajima u Evropi.

 

Trećim po redu Jelen Pivo Live Festivalom, Beograd je još jednom upisan u svetsku koncertnu mapu, kao nezaobilazno mesto svetskih zvezda. ÄŒinjenicom da je festival protekao bez incidenata, i da su i publika i izvoÄ‘ači, festival i organizaciju ocenili najvećom ocenom, nama daje veliko zadovoljstvo i želju da istrajemo da Jelen Pivo Live Festival 2009. godine bude još veći i bolji, a Beograd konačno dobije svoj tradicionalni muzički festival, koji će se željno isčekivati i čiji će se nastupi prepričavati godinama.

 

Jelen Pivo Live '08 pratila je i akcija „Reciklirajte i Vi", koju je pokrenula Apatinska Pivara sa svojim strateškim partenreom Recan-om, a koja ima za cilj da podigne svest kod mladih i podseti javnost o značaju recikliranja  i energetskim uštedama koje ono donosi. Prikupljeno je i reciklirano oko 150kg limenki, što dokazuje veliku proaktivnost BeograÄ‘ana i jaku svest da se brinu o okruženju u kojem žive, izlaze i uživaju.

 

U ime Apatinske Pivare, kao osnivača i generalnog sponzora festivala, kao i čitavog organizacionog tima, želimo da se zahvalimo publici za dva neverovatna festivalska dana, i poverenju koje nam treći put za redom ukazuju, a bez koga ovaj festival ne bi ni postojao.

 

Organizacioni tim festivala zahvaljuje se svim predstavnicima medija na interesovanju i medijskoj pažnji koja je posvećena ovom dogaÄ‘aju, kao i visokoprofesionalnom izveštavanju!