Home

Events

Surreal i Fox – koncert u bašti

  • Date: July 13, 2019
  • Time:21:00
  • Location: Pančevo, Srbija
  • Venue: DOM OMLADINE PANČEVOSvetog Save 10

Surreal i Fox dolaze u baštu u “malo jačem gasu”!

🎫 Karte u pretprodaji su 400, a na dan nastupa 500 dinara.
🎫 Karte možete kupiti na biletarnici Doma omladine Pančevo.

* u slučaju nevremena nastup će biti održan u dvorani Apolo

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

Filip Arsenijević je rođen 1990. godine u Beogradu, od oca Vladimira Arsenijevića, najmlađeg dobitnika Ninove nagrade. Muzikom je počeo da se bavi 2010. godine, kada je počeo da repuje pod imenom Surova realnost. Ubrzo nakon toga je otputovao u Ameriku, gde je živeo tri godine, pa je tamo promenio svoje umetničko ime u Surreal.

Svoj prvi mikstejp objavio je nakon povratka u Srbiju, 2013. godine. Mikstejp nosi naziv Sextape i na njemu se nalazi osam pesama. Iako prvi mikstejp nije prošao zapaženo, Surreal je nakon toga izdao još jedan mikstejp, Drugs. Bez većeg uspeha u muzičkom svetu, Filip je otputovao za Španiju.

Iz Španije se vratio avgusta 2017. godine, kada je nastavio da se bavi muzikom. Širu popularnost stekao je pesmom Ja sam u gasu koju je objavio marta 2018. godine, a pesma predstavlja duet sa Foksom.[4] Iste godine objavio je i svoj prvi studijski album pod nazivom Sam u kući za produkcijsku kuću Basiviti. Takođe, 13. oktobra 2018. godine je zajedno sa reperom Milijem objavio EP Malo jači gas.

……

Branko Kljaić, poznatiji pod umetničkim imenom Foks (Fox, takođe poznat kao Foxara, Lisica, Lija, Foks Dekanski, Foks Dekan, Anunnaki Fox, Trap Guru Trap Boss; Sremska Mitrovica, 3. avgust 1986), srpski je hip hop muzičar i jedan od glavnih predstavnika trepa u Srbiji.

2004—2013: muzički počeci
Muzikom je počeo da se bavi 2004. godine, kada je načinio svoje prve rep korake u mitrovačkom naselju Dekanac, i gde je 2004. godine snimio prvu pesmu sa Šeom (Shea), koja nosi naziv Urbana sila. Potom je otišao u Novi Sad na studije. Od 2005. do 2008. bio je član grupe Okrug, zajedno sa reperima 3man, Shea, Huricane, BQ. Nakon toga se udružio sa reperom Raćimom, sa kojim je, između ostalih, snimio pesme Digitalni skank, Tako je, Ulica ti da, ulica ti uzme. Godine 2009. je sa Đaretom i Šeom osnovao grupu Nekrštena trojka i narednih nekoliko godina sarađivao sa ovim reperima. Iz tog perioda izdvajaju se pesme Rokada, Paradiso i Need for speed Novi Sad.[3] U tom periodu snimio je i svoju prvu trep pesmu. Pesma nosi naziv Pakitooo, a izvodi je zajedno sa Šeom i Janom.

Tokom 2011. godine izdao je EP sa reperom Caboo pod nazivom 48 sati hasla. Na EP-u se nalazi pet pesama. Kao gosti pojavljuju se Rista, Shea i Ralmo, a sve pesme snimljene su u studiju Ziplok.

2013—2017: prelazak na trep i Trap Guru Trap Boss
Godine 2013. je stekao veću popularnost, zahvaljujući trep pesmi Ceo dan i tada je postao član grupe Novosadska setka. Krajem 2013. godine izbacio je prvu pesmu sa albuma Trap Guru Trap Boss, koja nosi naziv Sujetu zaboravi i za nju je urađen i spot. Početkom 2014. izbacio je drugu pesmu sa pomenutog albuma, koji nosi naziv Indigo deca sa Furio Đuntom. Maja iste godine objavio je ceo album Trap Guru Trap Boss.[3][6] Tokom 2014. je takođe sarađivao sa reperom Vuya-om iz Republike Srpske i zajedno su objavili četiri pesme za koje su snimljeni i muzički spotovi. Krajem 2014. godine, u saradnji sa bitmejkerom Unikom, izdao je i EP Pink Panter, koji sadrži šest pesama.

Tokom 2015. godine sarađivao je sa velikim brojem repera, među kojima su Rimski, Korona, Sajfer, Vuk Mob, Đus, Toni Der Asi, Roleks. Iz tih saradnji nastale su četiri pesme sa Sajferom sa EP-a Hladna noć. Foks i Sajfer su EP objavili avgusta 2015. godine, a na albumu su radili i RimDa i Džala Brat.

Naredne, 2016. godine objavio je mikstejp pod nazivom Turneja, na kome se nalazi 14 pesama. Od gostiju se na albumu pojavljuju Roleks, Đare, Vještica, Monsta, Rimski, Jovica Dobrica, Tatula, Da Vid, KC Blaze, NND, Vuya, Vuku, Capuchino, Jerkov, Todi Der Asi i Miloš Atanacković. Tokom rada na ovom mikstejpu, Foks je započeo saradnju sa Cobijem, koji je radio bit za pesmu Trep bog, koju Foks izvodi zajedno sa Roleksom.

2018—danas: mejnstrim popularnost

Početkom 2018. godine Foks je potpisao ugovor sa srpskom hip hop izdavačkom kućom Bassivity. Tokom 2018. godine postao je popularan široj javnosti objavljivanjem nekoliko pesama. Najpre je zajedno sa beogradskim reperom Surreal-om objavio pesmu Ja sam u gasu. Potom su usledili singlovi Šurim bika i Fuccboi, da bi krajem 2018. godine objavio pesmu Influenser u kojoj se pojavljuje srpski novinar Teša Tešanović. Ovim pesmama najavio je novi album — Trap Guru Trap Boss 2.Album će biti izdat za produkcijsku kuću Basiviti, a na pesmama zajedno sa celim Basiviti timom.

Mejnstrim popularnosti doprinelo je i preko 100 koncerata širom Srbije i regiona, a kruna 2018. godine predstavlja njegov nastup na crnogorskom Seadance festivalu tokom leta 2018. godine, kada je zajedno sa ekipom iz Basivitija nastupao pred oko 15 hiljada ljudi. Foks ima preko 100 demo pesama na Jutjubu.