Home

Events

PDP 10 godina: Allstars Riso Exhibition

  • Date: September 21, 2018
  • Time:20:00
  • Location: Novi Sad, Srbija
  • Venue: KULTURNI CENTAR LABDr Hempta 2

PDP konferencija obeležava 10. godina postojanja!. Proslava jubileja počinje izložbom u Kulturni Centar Lab, u petak, 21. septembra u 20h!

Muzička podrška: Jovan Brzak Techa

ALLSTARS Riso izložba okupila je autore koji su svojim učešćem obeležili prethodni period, ali i one koji su nam još uvek na “listi želja”, da zajedno zaokružimo prvu deceniju postojanja i postavimo (ne)ozbiljno dobre temelje za novu.

Izložbu čini 20 Rozografskih printova koje su pripremili: Bratislav Milenković, Monika Lang, Borut Vild, Slavimir Stojanović, Nenad Trifunović, Lazar Bodroža, Željko Lončar, Nikola Radojčić, Nenad Radojčić, Mane Radmanović, Marina Milanović, Jana Vuković, Srđa Dragović, Jelena Vasiljević, Sergej Tucakov, Stefan Stanojević, Timo Kuilder, David McMilan i Thomas Hedger.

Mnogo zvuči kada kažeš decenija rada, posebno kad nekako znaš da si tek sad počeo. Pa se onda pitaš gde si, šta radiš, zašto i kako ide. Introspekcija.

Zatim se pitaš kuda si ti uopšte krenuo i da li i dalje tamo hoćeš da odeš. Pokušavaš da smestiš sve u neki kontekst i da tako objasniš ceo sistem uzročno/posledičnih veza, sporadičnih i namernih događaja, dobrih odluka i propusta koji su te učinili time što danas jesi. Ili što misliš da jesi. Artikulišeš. Kalkulišeš. Pokušavaš da zamisliš šta je sledeće, da se projektuješ u nekog budućeg Tebe i pitaš ga da li je zadovoljan.

I na kraju sačekaš da sve to jednostavno prođe i da sutra nastaviš tamo gde si krenuo prekjuče, jer kako sad da staneš kad si već
toliko odmakao.