Home

DJ ADRESAR

Petar Suharev

,

Petar Suharev (1995) je DJ i producent iz Beograda (Srbija).Inspiracija za njegovo bavljenje muzikom su uspomene iz ranog detinjstva, kada je imao svega 6. godina, i sa svojim ocem slušao Kraftwerk i Jean Michael Jarre-a.

Najveći uticaj na njegov stil imali su Richie Hawtin, Marco Carola, Steve Lawler, Joris Voorn, Sebastien Leger, a u elektronsku muziku je ušao slušajuci 2004. godine sada već veterane svetskog klabinga – Tiga, The Chemical Brothers, Gorilaz i sl.

2010. godine, počinje sa izbacivanjem prvih promo mixeva koji su naišli na pozitivne kritike ljudi beogradske klubske scene koji su mu vrlo brzo pritekli u pomoć i dodatno ga potkovali znanjem. Za svoje setove je dobio pozitivne feedback-ove od dosta stranih izvođača kao što su Joal, Macromism, Matteo Matteini i drugi.

Iste godine je imao i prvi internacionalni gig nastupivši pred Crnogorskom publikom u klubu Tamarris.U julu 2012. godine postaje član asocijacije “Cube” koja je okupljala imena kao što su Simon Roge, Shekimon, Vid Marjanovic i Damjan Eltech.

S’ obzirom da se produkcijom bavi relativno kratko za sobom još uvek nema izdanja, ali je u toku priprema izdanja u saradnji sa imenima koja imaju uticaj kako na domaću tako i na svetsku muzicku scenu.

Njegov set odlikuje House muzika u najširem mogućem smislu te reči.U njegovim setovima možete čuti najrazličitije podžanrove, od deep house-a, preko tech house-a pa sve do techno-a sa izraženim elementima minimal house-a, i sve to neverovatnom tehnikom spojenu u jednu veoma zanimljivu celinu koja vam prosto ne dozvoljava da prestanete sa igrom.


Petar Suharev/artist page

Petar Suharev/soundcloud