Home

DJ ADRESAR

Edy C.

,

Rođen je 1980. godine u Šibeniku, u Hrvatskoj. Svoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom ostvario je kroz house i tech-house žurke. Od tog trenutka, njegovo angažovanje u muzičkom svetu i na lokalnoj sceni postalo je sve veće, kada je na kraju pronašao svoje mesto i pojavio se na tehno sceni.

Danas se njegov zvuk može opisati kao funky techno sa tech-housom i electro twistom i sa velikim prizvukom domaće emocije, koji je kao njegov potpis uvek prisutan u njegovoj produkciji.

U 2003. godini, formirao je tim sa svojim dugogodišnjim prijateljima Aztecom i Tom D Vox-om pod nadimkom “Incognito Project” i u veoma kratkom roku kreirao veliki broj EP-ja za mnoge prestižne muzičke etikete, kao što su Bad Girls, Pitch, Omegaritam, Monoid, Bassethound i Cobra, što mu je odmogućilo da bude na istoj etiketi sa Valentino Kanzyani, Bryan Zentz, Alexander Koning, Marko Nastić, Alex Flatner, Adam Jay, Mark Williams

Njihova traka “Incognito Project – Dojoja” je bila beoma uspešna i rasprodata u roku od samo par nedelja i uzeta od strane  mnogih svetskih DJ-eva, a među njima je bio I Carl Cox.  Njihov drugi veliki uspeh je bila traka “Incognito Project – Flying Bass”, koju je takođe preuzeo  Carl Cox u svom mixovanom  cd-u Carl Cox Ultimate, koaj je bila objavljena od strane Ministry of Sound, koja je jedna od najvećih muzičkih institucija, a traka je takođe bila objavljena na  Edy C.-evom label-u “Decoded Records”.

Takođe, za manje od dve godine od njegovog prvog kontakta sa gramofonima, imao je rezidenciju u “Inside” klubu, kao i dva serijala žurki, pod nazivom “Newcommers” & “Friends To Friends”,  koje je organizovao sa svojom Incognito Project ekipom i koje su se pokazale kao bitan medijum za njegov dalji razvoj kao DJ-a.

Takođe, za manje od dve godine od njegovog prvog kontakta sa gramofonima, imao je rezidenciju u ,,Inside’’ klubu, kao idva serijala žurki, pod nazivom “Newcommers” & “Friends To Friends”,  koje je organizovao sa svojom “Incognito Project”  ekipom i koje su se pokazale kao bitan medijum za njegov dalji razvoj kao DJ-a.

Na leto 2005. godine, Edy C. I njegova Incognito Project ekipa, organizovali su festival pod nazivom ‘‘Electro-Funk’’, jedan od većih festival elektronske muzike u Hrvatskoj.

Edy C. radi i pušta sa većinom  svetskih DJ-eva kao što su Carl Cox, Westbam, Rolando, Oxia, Deetron, Funk D’ Void, Aril Brikha, Lucca, Marko Nastić, Jel Ford, Alexander Koning, Veztax, Killian’s, Dejan Milićević, Alex Flatner …

Nakon 4 godine napornog rada Edy C. je otvorio svoj digitalni label Decoded Records u Januaru 2007. Koji je orjentisan na techno zvuk I koji je u početku dobio veliku podršku velikih svetskih & Decoded Mini Records koji je orjentisan na Minimal & Tech House zvuk.

Edy C. je puštao u zemljama poput Španije, Nemačke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije, a takođe bismo spomenuli i EXIT festival koji je jedan od najvećih festivala u Evropi i Discotheque Riva kada je puštao za više od 20000 ljudi.

Da sumiramo – umetnik čiji je brz razvoj pokazao velike rezultate I čiji DJ setovi, kao I njegov produkcijski rad, drže ljude na podijumu sve dok se poslednja ploča ne okren. Zasigurno, DJ koga treba saslušati.

 

Edy C. – Soundcloud
Edy C. – Mixcloud
Edy C. – Facebook Fanpage