Home

DJ ADRESAR

Luka Vuković

,

Luka Vuković (1989.) je rođen u Užicu, u Srbiji. Odrastao je u muzičkoj porodici. Otac se profesionalno bavi muzikom, svira klavir i klavijature. Luka je odrastao uz zvuke jazz-a i vrlo rano je pokazao talenat za muziku.

Još kao dečak je počeo da svira bubnjeve, slušajući poznate bubnjare kao što su Steve God, Dave Weckl, Omar Hakim, Peter Erskine, itd. U srednjoškolskim danima, Luka je postao veoma zainteresovan za elektronsku muziku.

Najveći uticaj na njega imali su Daft Punk, Chemical Brothers, The Prodigy, Laurent Garnier, Carl Cox, Dave Clarke, Marco Carola. U to vreme, Luka počinje da radi u lokalnim kafeima i klubovima i razvija interes za techno i house.

2010. godine, postaje član DJ organizacije “031 Republic”. Sa uključivanjem u srpsku DJ scenu, Luka počinje da deli pult sa poznatim domaćim i stranim DJ-evima: Dejan Milićević, Marko Milosavljević, Boža Podunavac, Umek, Cristian Varela, Marco Bailey, Valentino Kanzyani, Silicon Soul.

Lukino izvođenje demonstrira njegov muzički talenat i njegov poseban stil, koristeći dosta perkusija i bass linija. U njegovim DJ setovima mogu se čuti zvuci koji su mesavina deep house-a, house-a, tech-house-a, techno-a, groove zvuka i jazz-a. Luka je bio jedan od izvođaca na EXIT-u 2012. godine, jednim od najvećih muzičkih festivala u jugoistočnoj Evropi.

Danas, Luka je veoma ozbiljno zainteresovan za produkciju.

Luka Vukovic/facebook
Luka Vukovic/soundcloud