Home

DJ ADRESAR

DJone

Jovan Cvejić poznatiji pod umetničkim imenom DJone, rođen u Zrenjaninu 1989. godine. Od malena pokazuje interesovanje za elektronsku muziku, što je bilo vrlo neobično za ovo podneblje (devedesete).

Sa 13. godina, počeo je da organizuje svoje sopstvene žurke, ali sa malo iskustva ”iza dekova”, želeo je da nauči više. Kada ga je na kraju prepoznao lokalni DJ/Radio voditelj koji je dao šansu lokalnom klincu.

2005. godine počeo je kao ”co-host” lokalne radio emisije ”Club Machine”, gde je izveštio svoje znanje kao DJ.

Kasnije u 2006. godini, dobio je titulu ”najmlađi DJ” od renomiranog klubskog magazina ”Urban Bug”.

Dok je radio na lokalnoj radio stanici, jedno od zaduženja bilo je da producira, aranžira i snima radio reklame, što ga je uvelo u prve korake muzičke produkcije.Naravno kao i svakom iskrenom ljubitelju zvuka, prirodni put od DJ-a do producenta se otvorio.

Njegova producentska karijera počela je 2006. godine kada je objavio svoj neoficijalni remix za Funkerman – Speed Up, koji ga je stavio na listu poznatih underground producenata. To nije bilo dovoljno za ovog mladog dečka, te je počeo remixirati sve što mu je bilo zanimljivo (Daft Punk, Bob Sinclair, Quentin Harris …)

Njegova prva originalna pesma ”Save our Soul” (koja na žalost nije pronasla label) imala je debi na ”Innervisions Radio” (UK), kao i kasnije u svima poznatom klubu Ministry of Sound (baby booth stage). Do ovog dana ta pesma je ostala kao ”exlusive only for DJ’s”. Od onda dobija konstantnu podršku od važnih imena iz elektronskog mužickog biznisa.

Kasnije u 2011. godini, njegov rad otkriva izdavačka kuća ”Digital Killers Records (UK)”, za koju potpisuje 2 techno pesme u saradnji sa Nikolom Đikicem (DJIX) – ”Emotionally Separated” i ”Boomerang”. Kasnije i do danas nastavlja saradnju sa ”DKR” kao label producent i remixer.

DJone/twitter
DJone/beatport
DJone/artist page