Home

DJ ADRESAR

DJ Miss Kay Dee

U većinski muškom svetu DJ-inga, Dušana Škrbić (Alias: Miss Kay Dee) je dokazala da spada u vrh, sa najboljima.

Rođena 26. Novembra 1985. u Novom Sadu, Srbiji, Miss Kay Dee je bila predodređena da se uključi u svet muzike.

Njen prvi kontakt sa muzikom je ustanovljen tokom ranog detinjstva kada je počela sa pevanjem na raznim lokalnim festivalima. Brzo je proširila svoj muzički repertoar sa časovima klavira u sedmoj godini i plesom od desete godine. Uvek ambiciozna, Miss Kay Dee se posebno zainteresovala za Latino-američke plesove, učestvovala je i pobeđivala na mnogim plesnim takmičenjima.

Kao tinejdžerka, počela je da sluša pop i soul zvuke ’80-ih. Njena ljubav prema muzici, posebno funky disco house zvuku, je nagnala ka svetu elektronske muzike. U 2003. se fokusirala na vokalno usavršavanje kroz intenzivne časove solo pevanja sto je dovelo do upisa u srednju muzičku školu.

Svojim počecima u lokalnim klubovima u 2004. upoznala se sa electronic dance muzičkom scenom, te je njen afinitet ka elektronskoj muzici inspirisao da uplovi u vode profesionalnog DJ-inga.

Prvu ploču je kupila početkom 2005. godine i ubrzo se upisala na časove DJ-inga. Svakodnevnim vežbanjem, ubrzo je usavršila tehniku mixanja muzike na gramofonima i postepeno razvila svoj prepoznatljiv stil. Orijentišući se prvenstveno na dva muzička seta, disco, funky, latin house i tribal, deep, progressive house, Miss Kay Dee je vremenom shvatila da je prvi set njena prava strast u elektronskoj muzici.

2005. Miss Kay Dee je počela sa izvođenjem u house i underground klubovima širom Srbije da bi 2006. krenula da nastupa i van granica Srbije uključujući Mađarsku, Bosnu Crnu Goru, Makedoniju i Hrvatsku. Takođe 2006. postaje rezident DJ na Radio AS Fm-u, prestižnoj Srpskoj radio stanici koja promoviše i neguje  elektronski zvuk. Kao jedan od retkih ženskih DJ-eva koji radi sa pločama, Miss Kay Dee je ukombinovala svoj dobar izgled, upečatljiv sexy stil i besprekornu tehniku mixanja i izbora muzike  time se stavila na listu visoko cenjenih i traženih DJ-eva na regionalnoj elektronskoj muzičkoj sceni. Kroz posvećenost i profesionalizam, Miss Kay Dee je ostala verna analognom zvuku vinila i postala strastveni kolekcionar ploča.

2007. zaposlila se u muzičkom studiju sto joj je pružilo mogućnost da se prilagodi različitim muzičkim pravcima, i u isto vreme omogući ulaz u svet muzičke produkcije.  Tokom ove godine, radila je kao tonski tehničar na jednom od najvećih Evropskih muzičkih događaja, Exit Festival-u, gde je imala čast da upozna velikane iz sveta DJ-inga, poput John Digweed, Trentemoller, Roger Sanchez, i Frankie Knuckles.

U želji da napreduje i upozna američku house scenu koja se znatno razlikuje od evropske, Miss Kay Dee putuje u Sjedinjene Drzave rane 2008. Živeći u Nju Jorku i Los Anđelesu, pružila joj se jedinstvena prilika da obogati svoj repertoar i svoju kolekciju ploča dodajući joj američki house zvuk.

Nakon njenog upoznavanja sa američkom muzičkom scenom, Miss Kay Dee se vratila u Evropu i krenula na turneju po jugoistocnoj evropi. Tokom 2009. i 2010. nastupala je u raznim klubovima Balkanskog regiona gde je njeno upečatljivo prisustvo skrenulo pažnju publici ka njenim izvanrednim mogućnostima da mixuje, sjedinjuje i kombinuje numere u cilju stvaranja pozitivne energije. Ovo, kao sposobnost da u isto vreme radi na gramofonu i DJ deku, je od nje stvorilo prepoznatljivo ime. Jednostavno receno, Miss Kay Dee nije samo puštala kvalitetnu house muziku,  ona je postala sinonim za nju.

Najveći uspeh 2010. godine Miss Kay Dee je postigla nastupajući pred preko 2000 ljudi, sa svetski priznatom britanskom pevačicom, Amandom Wilson, u klubu Amnesia, u Novom Sadu u Srbiji.

Tokom leta 2011. vratila se na Exit muzički Festival, ovog puta i kao glavni izvođač sa sopstvenim DJ setom, kao i pred-izvođač za nastup svetski poznatog DJ dvojca iz Nemačke, Syke ‘N’ Sugarstarr nastupajući na Radio AS FM stage-u.

2012. godine Miss Kay Dee je imala prilike da nastupa pred publikom u Varsavi, Poljskoj i Dubai-ju, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Proglašena jednom od zvezda u usponu, Miss Kay Dee se tokom godina dokazala posvećenošću i napornim radom i sada ima svetlu budućnost kao house DJ i live performer. Ona je ostvareni profesionalac sa ustanovljenim prisustvom u svetu DJ-inga!