Home

VESTI

Vodimo vas na “Španski metar 2012”

No Comments Vodimo vas

Nova Public Pee Live žurkaPoslednji dan festivala savremenog španskog filma „Španski metar 2012“ pod sloganom Sudbine i strasti, obeležiće debitantski film Huane Masijas, „Život je samo jedan“, kao i „Agora“, čuvenog Alehandra Amenabara, film koji će i svečano zatvoriti festival.

Projekcije počinju u 19h i 21h, a ulaznice se mogu naći na blagajni Dvorane kulturnog centra Beograda po ceni od 200 dinara. U Kulturnom centru Novog Sada ovi filmovi će biti prikazani 29. maja.

 

„Život je samo jedan“  (2010) koji je na programu od 19 časova, odigrava se u jednom danu u kome pratimo sudbine tri žene. One se ne poznaju, ali ih mnogo toga povezuje. Pre svega nezadovoljstvo životom u kome od partnera ne dobijaju ono što očekuju. Iza njih su godine, a pred njima – ono što same izbore. U trenutku kad prihvate činjenicu da je život samo jedan, pokušavaju da se posvete sebi. To nikada i nigde, pa ni u ovom filmu , nije išlo lako i imalo je cenu.

 

 

 Agora

Agora

 

 

Debitantski film rediteljke Huane Masijas je hrabra ženska priča o običnim ženama koje se suočavaju sa odlučujućim životnim situacijama kao što su trudnoća, razvod ili smrt. Ipak, momenat u kom otkrivaju da imaju snagu da se oslobode modela koji ih sputavaju i usude se da ponovo pronađu sebe, čini ovaj film svojevrsnom herojskom pričom. Film je osvojio CEC nagradu za najbolji scenario koji dodeljuje Krug filmskih pisaca Španije, nagradu za najbolju režiju na Festivalu u Malagi i imao nekoliko nominacija za Goju.

Čast da zatvori ovogodišnji festival „Španski metar 2012“ pripala je filmu „Agora” (2009), slavnog španskog reditelja, Alehandra Amenabara. Iako je ovaj film doživeo svetsku i Holivudsku slavu, još uvek nije stigao na repetoar naših bioskopa, tako da je ovo još jedna u nizu premijera na ovogodišnjem Španskom metru. Film se prikazuje u 21 čas.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na projekcije firmova AGORA i ŽIVOT JE SAMO JEDAN.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"AGORA" ili "ŽIVOT JE SAMO JEDAN".

Rok za slanje mailova
je danas do 15h, za svaku pojedinačnu projekciju, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon isteka roka.{/xtypo_rounded1}

Radnja filma događa se u četvrtom veku nove ere u Aleksandriji gde je Hipatija, kćer upravnika čuvene biblioteke predavala astronomiju, matematiku, filozofiju… Ona je žena koja u sve napetijoj situaciji između verski sukobljenih strana, na život gleda sa razumnije strane. Ne želi da učestvuje u sukobima, razmišlja o kretanju nebeskih tela i želi da pomiri zavađene. Ali, kad strasti pomute razum, sudbina se ne može izbeći. Aleksandrijska biblioteka je stradala 391. godine, a Alehandro Amenabar je od ovog filma napravio spektakl za pamćenje. Na žalost, mnogo toga što se odigralo u ovom filmu, događa se i danas.

Uglavnoj ulozi briljira Rejčel Vajs, a ovo Amenabarovo delo osvojilo je čak 7 Goja nagrada (između ostalih za najbolji scenario, specijalne efekte i kostim), kao i nagrade Međunarodnog festivala u Hemptonsu i nagradu Udruženja italijanskih filmskih novinara.

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}