Home

VESTI

Vodimo vas na projekciju filma “Tilva Roš”

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na projekciju filma "Tilva Roš"Posle fenomenalnog internacionalnog uspeha, film "Tilva Roš",  debitantsko ostvarenje mladog reditelja Nikole Ležaića, imalo je srpsku premijeru 26. januara u Boru (bioskop „Zvezda“), dok je beogradska publika imati priliku da ga premijerno vidi 01. februara u renoviranoj bioskopskoj sali Doma omladine Beograda.

Jedan od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji uzbudljiva je priča o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi.

 

Ovaj svež, uzbudljiv, duhovit i rafinirano melanholičan film predstavlja u kontekstu domaće kinematografije verovatno najtemeljnije bavljenje periodom odrastanja i ulaska mladih u svet odraslih.

Posle izuzetnog prijema kod inostrane publike i kritike, konačno će i domaća javnost moći da se uveri zbog čega je film „Tilva Roš“ već stekao kultni status u međunarodnim okvirima.


{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na projekciju filma "TILVA ROŠ" i to u sredu (16.02. u 18h), četvrtak (17.02. u 18h) i petak (18.02. u 22h).

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"FILM TILVA ROŠ – (ovde navedite dan projekcije koju želite posetiti) SREDA, ČETVRTAK ili PETAK".

Rok za slanje mailova je do 12h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

Tokom 2010. godine film "Tilva Roš" učestvovao je na 17 festivala i osvojio ukupno 11 nagrada, od čega je 5 glavnih, za najbolji film: Sarajevo International Film Festival, BiH (Najbolji Film, Najbolja muška uloga – M. Todorović), 2 in 1 Film Festival Moscow, Rusija (Najbolji film, Nagrada za najbolju priču), Noordelijk Film Festival, Holandija (Najbolji film – nagrada Matad'Or), Film Festival Cottbus, Nemačka (Spirit award), Estoril Film Festival, Portugal (Najbolji film, Nagrada Cineuropa), Gijon International Film Festival, Španija (Specijalna nagrada žirija), Festival International du Film de Belfort, Francuska (Najbolji film, Nagrada publike).

U ovoj tinejdž drami, glavni likovi su Toda i Stefan, najbolji drugovi, skejteri koji provode prvo leto nakon završetka srednje škole u svom malom rudarskom gradu snimajući "jackass" klipove.  Vreme provode sa Dunjom, drugaricom koja živi u Francuskoj, ali svakog leta dolazi u Bor da bude sa starim društvom. Toda i Stefan ulaze u prećutno nadmetanje za njenu pažnju snimajući sve luđe video klipove. U tom čudnom odnosu bezuslovnog prijateljstva i nadmetanja pokušavaju da nadmaše jedan drugog…

 

 

 Tilva Roš
Tilva Roš


Reditelj je inspiraciju za svoj dugometražni prvenac dobio pre četiri godine, kada mu je u ruke došao jednočasovni amaterski „jackass“ film. Snimila su ga dva tinejdžera iz Ležaićevog rodnog grada Bora, Stefan Đorđević i Marko Todorović, koji se i pojavljuju u glavnim muškim ulogama u ovom filmu. Glavni ženski lik tumači mlada Dunja Kovačević.

Film "Tilva Roš" nastao je u produkciji filmske kuće „Kiselo dete“, koju je osnovalo nekoliko mladih srpskih filmskih autora, okupljenih oko zajedničkog cilja: pravljenje nezavisnih igranih i dokumentarnih filmova sa stavom. Distributer filma je kuća TUCK.

 
{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na [email protected]!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}