Home

VESTI

Vodimo vas na projekciju filma “Sestre”

No Comments Vodimo vas

Film "Sestre" premijerno u Domu omladine!Premijeri filma prisustvovali su, pored autora i glumaca, predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, Šef delegacije Evropske unije ambasador Vensan Dežer, brojni drugi zvaničnici i javne ličnosti.

Film “Sestre” snimljen je u produkciji Monte Royal Pictures. Ovaj projekat je jedan od pobednika konkursa Evropske unije "Podrška medijima u oblasti evropskih integracija".

 

Takođe, projekat je dobio i donaciju IOM-a (Međunarodna organizacija za migracije). Realizovan je uz pomoć Vlade Republike Srbije i uz logističku podršku svih Vladinih i nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv trgovine ljudima.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa Domom omladine Beograda vas vodi na projekciju filma u sredu 13. aprila u 19h, Dom omladine, Velika sala.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"FILM: SESTRE".

Rok za slanje mailova je do 10h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}
 
Film “Sestre” pisan je po elementima istinitih događaja. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događanja i pojedini detalji radnje. Iako su se sudbine konkretnih žrtava dešavale u proteklim godinama, u našoj priči smeštene su u sadašnje vreme, tačnije posle “otvaranja granica” u Srbiji.

Uzbudljiva i potresna priča o sudbini devojaka predstavlja efikasan način da se kroz igrani film utiče na podizanje svesti javnosti o ovom aktuelnom svetskom problemu, jer je kroz dokumentarnu formu nemoguće prikazati doživljaj žrtve.

Film “Sestre” ne bi trebalo da gledaju mlađi od 13 godina!

 

 

Film   "Sestre" premijerno u Domu omladine!
Film "Sestre" premijerno u Domu omladine!

 

O TRGOVINI LJUDIMA:
Trgovina ljudima predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava – zločin koji ljude pretvara u robu. Srbija je dugo godina bila zemlja tranzita i krajnje destinacije, ali poslednjih godina postoji povećana trgovina domaćim državljankama. Uspešna borba sa organizovanim kriminalom, koja je u interesu svake zemlje, podrazumeva i uspešno osmišljene programe prevencije. Zato je nastao film “Sestre”.

Stručnjaci smatraju da trgovina ljudima može da se reši, pre svega, smanjenjem potražnje. Što znači da mora više da se radi na informisanju i preventivi, naročito među mladim ljudima i muškarcima. Zato ciljnu grupu filma "Sestre" čine: tinejdžeri, osobe sa nižim životnim standardom, mladi koji odlaze u inostranstvo i žele «bolju budućnost», ali i roditelji, potencijalne mušterije, eksploatatori žrtava i drugi.

U kulturnom pogledu, moramo proniknuti do humanosti svakog pojedinca i shvatiti kako trgovci ljudima eksploatišu slabosti svojih žrtava da bi ih držali u ropskom odnosu, bilo to u poljima, fabrikama, privatnim domaćinstvima ili bordelima.

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}