Home

VESTI

Vodimo vas na koncert grupe Irie FM

No Comments Vodimo vas

Koncert: Irie FM

Jedan od naših najboljih reggae bendova na reprezentativnom nastupu u Domu omladine Beograda, promoviše debi album "Skills of the Youths".

"Irie je stanje svesti kojem se teži, jedna pozitivna svakodnevica koja ima svrhu” kaže Vukašin Marković, nekadašnji član kultnog benda Eyesburn, današnji lider i autor pesama IrieFM–a, koji ovako predstavlja ideju oko koje je okupljeno deset odličnih muzičara.

 

Irie FM počeo je svirajući tradicionalni roots reggae s dosta jazzy duvačkih trenutaka. Kako je bend sazrevao, njihova muzika je poprimila dosta dub, soul i punky reggae senzibiliteta.

Godine 2006. su pozvani da otvore koncert najvećeg dancehall umetnika današnjice, Capletona, posle koga stižu u Del Arnov D.A.B. Ing studio u kome nakon dve godine nastaje debi "Skills of the Youths".

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"IRIE FM".

Rok za slanje mailova je do 10h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

 
Karijera ove desetorke se nastavlja odlaskom u Indiju i potpisivanjem izdanja za World Music i celo tržište istočnog podkontinenta zajedno s imenima kao što su Sade, Richard Bona ili John McLaughlin.

Povratak s istoka otvara IrieFM za brojne koncerte širom Srbije i regije. Bend je nastupao na Exitu četiri puta za redom, a festivalski niz čine još i Trenchtown, Supernatural, BELEF, Demofest, Jelen Pivo Live, Dani Beograda, dok su u maju ove godine bili predgrupa čuvenim Thievery Corporation na njihovom koncertu u Beogradu.

 

Irie FM je vokalno – instrumentalno iskustvo koje broji devetoro ljudi, okupljenih oko jedne ideje. Ta ideja je jedinstvo u stvaranju muzike za mlade ljude.

 

 

 Irie FM

Irie FM

 

 
Bend svira roots reggae na originalni način uz dub verzije svih pesama koje se izvode uživo kao “Showcase” verzije.

Autorsku muziku benda interpretira kompaktna postavka instrumenata koju čini pored ritam sekcije i duvačka sekcija: bubanj, bas, ritam i solo gitara, klavijature, perkusije, dva trombona, saksofon i truba.

Album "Skills of the Youths", u izdanju Exit Music, može se besplatno preuzeti sa linka www.exitmusic.tv/download/144380/1/dl/q

 

Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 400 dinara.

 

 

Irie FM su:
VUKAŠIN MARKOVIĆ – vocal & trombone
NIKOLA ĆIROVIĆ – drums
ANDREJ PAVLOVIĆ – bass
DARKO ADAMOVIĆ – keyboards
SLOBODAN JOVANOVIĆ – rhythm & lead guitar
IGOR VINĆETIĆ – percussions
SAVA MATIĆ – trumpet
OGNJEN ČUKIĆ – trombone
ANDREJA BUĆAN – saxophone
UROŠ MILOJEVIĆ – sound & dub master

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}