Home

VESTI

Vodimo vas na “Ko je** Laibach?!” event

No Comments Vodimo vas

We cant sleep at night

Centar urbane kulture Kino Šiška vraća posetu  Domu omladine i beogradskoj publici predstavlja  selekciju najaktuelnijih bendova, didžejeva i vizuelnih kreativaca iz Ljubljane!

 
Koga je briga šta dolazi iz Ljubljane ako to nije Laibach?!

 

U Jugoslaviji se, tokom osamdesetih godina prošlog veka, kulturna razmena odvijala u svim pravcima.

 

Danas legendarni bendovi dolazili su iz svih regionalnih središta i bili jednako popularni kako u Beogradu i Ljubljani, tako i u Sarajevu, Zagrebu ili Skoplju. U posleratnom balkanskom vremenu i prostoru čini se da interesovanje za nova dešavanja odvija samo na zapadu bivše države.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Ko je** Laibach?!".

Rok za slanje mailova je do 10h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

 

Bendovi sa ex-YU prostora redovni su gosti u Ljubljani i njihova publika se stalno uvećava. Sa druge strane, za nove slovenačke bendove lakše je pronaći publiku u Francuskoj, Nemačkoj ili Južnoj Africi, nego u nekadašnjim bratskim republikama.

Reći ćete: nemate više bendova kao što su bili Laibach, Pankrti, Miladojka Youneed, Videosex,…   
E, pa,  imamo ih i stižu pravo pred vas, na scenu Dom omladine, da pokažu kako se danas svira u Ljubljani!

 

 

 Tetke

Tetke

 

Grupa Melodrom sa Laibachom ne deli samo pevačicu – Mina je drugi vokal Laibacha, nego i konceptuelnu zrelost i dark estetiku!  

We Can't Sleep At Night su vanbračna deca buntovničkog punk hedonizma Pankrta i nestašnog indie rocka novog doba!

Urbani fankrock Miladojke, Moveknowledgement danas nadograđuju suverenim hiphopom, dubom, indie rockom i dance ritmikom u eksplozivni power miks angažovane muzike novog doba sa plesnim nabojem!

Ako nekome fali punk-trash-disko atmosfera Videosexa – biće prisutna u audio-vizuelnim akcijama DJ/VJ ekipa Smetnjak i Multipraktik!

Ako propustite ovu jedinstvenu invaziju ljubljanske nove scene na Beograd, unuci vam neće nikad oprostiti!!

Melodrom
Ako bi se Laibach rodio kao žensko, bio bi Melodrom. Između portisheadovske trip-hop melanholije i cocteaoutwinsovskog dark popa graciozno se ljulja senzualna muzika Melodroma. Tokom deset godina rada i objavljena tri albuma (poslednji „Vse kar si pustila da leži na tleh“, 2010.) bend je zauzeo suverenu poziciju na slovenačkoj sceni. Pevačica Mina povezala ih je sa grupom Laibach – nastupa kao njihov drugi vokal od 2006, a učestvovala je i u radu na remiksu Rammsteinove pesme „Ohne dich“, kao i sa DJ Umekom na raličitim projektima. Melodromov singl „Counting Days“ bio je pobednička pesma Crossradio top liste 2006 godine, a srpska publika imala je priliku da ih čuje na Exitu i Jelen Live Festivalu 2009, pre nastupa grupe The Fall.

Moveknowledgement
Slovenački Beastie Boys? Ma jok! Beastie Boysima trebaju tri MC-ja i još uvek su sporiji nego MC N'toko. Uz to, Moveknowledgement UMEJU da sviraju muzičke instrumente! I te kako! Hip hop, indie rock, dub i funk odavno nisu disali i znojili se zajedno tako složno.  
Moveknowledgement, sa državnim freestyle rap prvakom N'Tokom i nauljenom bend mašinom, univerzalna su koncertna atrakcija prve lige. Bend ima ima iza sebe 10 godina koncerata i 4 albuma. Poslednji, ovogodišnji „Pump Down“ kroz tekstove, muziku i vizuelno zrači njihovu karakterističnu sci-fi estetiku, bizarne retro-futurizme i new-agersku mistiku, koju potpaljuje dobra doza rock'n'rolla: „Sex, drugs and UFO's!“

We Can’t Sleep at Night
Dečački naloženi u stilu Arctic Monkeys, melodično punkovski kao Pixies, raštimovano štekću kao The Fall. Po duši i patikama braća beogradskih bendova  Petrol i Repetitor. We Can’t Sleep At Night su neukrotivi mangupi slovenačke prvo-je-bio-punk-potom-indie-rock scene. Poseduju veliki talenat za incidente i pretvaranja svega oko sebe u veseli haos! Interpol, MGMT i New Young Pony Club jednog će se dana hvalisati da su im We Can’t Sleep At Night svirali kao predgrupa!

 

 

 Smetnjak

Smetnjak

 

SMETNJAK
Smetnjak je poludivlje krdo pseudomuzičara, propalih vizuelnih umetnika, zabludelih tapetara i besposlenih imaginarnih prijatelja, koji sami sebe oslovljavaju titulom metafizičari trenda. Njihov muzički izraz, zgusnut u sintaksu techno-rock, besramno se podvrgava najglupljim zahtevima trenutka, dok njihova dražesna grafička ambalaža vešto krije oskudicu sadržaja i karaktera. Više: smetnjak.si

Audio: NubiS, Mr. Gucci, Neon Beat, mk
Video: Mina Fina
Dekor teror: Kitsch Nitsch

MULTIPRAKTIK / GOOD FOOT Collective
Bakto & Borka (Good Foot / Tetkine radosti)
Prodavac meda (Funky Šljiva)
Bakto i Borka su veterani ljubljanske didžejevske scene, članovi ekipe Good Foot, koja je specializovana za retro žanrove funka, soula, afrobeata, a i za neke savremene reinkarnacije tih scena – hiphop, beats … Njihov najpoznatiji projekat je Tetkine radosti – mikstejp muzike, producirane u bivšoj Jugoslaviji za vreme 60ih, 70ih, i početak 80ih godina, sa naglaskom na funku, soulu i beatu, koji do sad ima tri nastavka. Ljubljanskim didžejevima će se to veče pridružiti beogradski kolega Prodavac meda, član kolektiva Funky Šljiva.

Visual installation – Hol Doma omladine Beograda

Koala™
Anže Sekelj / Koala™ je AV umetnik koji u Ljubljani živi, radi i istražuje pre svega na području videa i projekcija. U poslednje vreme je najaktivniji u razvijanju vizuelnih slika mnogobrojnih stranih elektronskih muzičara – njegovi vizuelni radovi se prostiru širom evropskog kulturnog prostora i preko njegovih granica. Trenutno je najviše okupiran razvojem video produkcije u kreativnom dvojcu How Do I Computer.

Visual installation – Klub Doma omladine Beograda

 

 

 Melodrom

Melodrom

 

FŠK & Linx
Boštjan Čadež – Fšk uvažen je autor na sceni klupske kulture u Sloveniji i inostranstvu. Radi na području generisane elektronske slike, procesiranja video signala i stvaranja interaktivnih korisničkih sredina. Jedan je od najinovativnijih autora mapiranih video projekcija. Gostovao je u Ženevi u klubu Le Zoo Usine, između ostalog je kućni VJ na događajima: Zeleno sunce, Elements, Astro Disco, Coluors i Nered. Sa svojom igricom Line Rider uspešan je i na globalnom tržištu.      

Invazija nove urbane muzike i vizuelne umetnosti iz Ljubljane!
30.09.2011. Dom omladine Beograda

Nastupaju:
Melodrom
Moveknowledgement
We Can't Sleep At Night
Smetnjak dj/vj team
Multipraktik/Good Foot dj/vj team
+ beogradski gosti

 

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na [email protected]!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}