Home

VESTI

Vodimo vas na izložbu “Belgrade to Bowie”

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na izložbu "Belgrade to Bowie"​Izložba Belgrade To Bowie​, koja je postavljena u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke od 28. maja 2016. privodi se kraju i traje još samo deset dana, odnosno do nedelje 21. avgusta.

Izložba je najlepši način da se oda počast velikom umetniku, koji nas je napustio 10. januara ove godine, a u fokusu je blizu sto fotografija čuvenog Brajan Rašića, muzičkog fotografa, Dorćolca nastanjenog u Londonu, koji je više od dve decenije bio Bouvijev zvanični fotograf.

 

U konceptu i scenografiji Jasmine Holbus, Brajanove fotografije na ogromnim formatima prave posebnu atmosferu u Jugoslovenskoj kinoteci, na opšte oduševljenje svih posetilaca.

 

Značajan deo izložbe predstavljaju radovi odabranih​ beogradskih umetnika​ ​- ​Mateja  Petković, Goran Milanović, Željka Mićaović Miljković, Mića Stajčić, Goran Vitanović, Nemanja Jehlička, Svetlana Ninković, Aleksandar Gligorijević, Marko Lađušić, Duško Stefanović, Nino Maljević, Vladimir Vesović​​.

 

 

 Detalj sa izložbe "BELGRADE TO BOWIE"

Detalj sa izložbe "BELGRADE TO BOWIE"

 

Tokom prethodna tri meseca mnogobrojna publika je bila u prilici da uživa u fotografijama Dejvida Bouvija i da učestvuje u raznim programima koji su se dešavali u okviru izložbe.

Do kraja izložbe organizovana su svakodnevna vođenja kroz izložbu i to sledećim terminima:
​sreda, 10. avgust – 16h, 17h i 19:30​
četvrtak, 11. avgust – 16h, 17h i 18h
petak, 12. avgust – 17h, 18 i 19:15
subota, 13.avgust – 12h i 13h + 17h, 18h i 19:15h
nedelja, 14. avgust – 11h i 12h + 18h i 19:15

U posednjoj nedelji trajanja izložbe, vođenja će biti od ponedeljka do petka u terminima 17h, 18h i 19h
Autorima i organizatorima će se tokom vođenja u ovih poslednjih deset dana pridruživati i gosti iznenađenja – umetnici koji su učestvovali na ovoj izložbi, ljudi iz kulturnog i javnog života Beograda, koji spadaju u bouvijeve najveće obožavaoce.

 Belgrade to Bowie

Belgrade to Bowie

 


​Zbog velikog interesovanja, ​u subotu, ​13. avgusta, ​​ponoviće se akcija slanja razglednica. Svi posetioci izložbe Belgrade To Bowie, dobijaju razglednicu koju će ispisati na izložbi i ubaciti u BTB sanduče, koje ćemo ​organizatori odneti u poštu i poslati na željene adrese!

 

Uz razglednicu dobijate i specijalne BTB kartice sa Bo​uvijevim stihovima, koje mogu da vam posluže kao inspiracija! 😉

Izložba sadrži i sva Bouvijeva izdanja na vinilima i diskovima i limitiranu seriju suvenira​, a svakodnevno u terminu od 19h u Maloj sali Jugoslovenske kinoteke možete polgledati film u kome je Bouvi igrao.​

Filmski program za narednih 10 dana:
10. avgust – Baskijat (1996)
11. 12 i 13. avgust –  Apsolutni početnici (1986)
14. avgust – Lavirint (1986)
15.avgust – Glad (1983)
16. avgust – Prestiž (2006)
17. avgust – Baskijat (1996)
18. avgust Besana Noć ( 1985)
19. avgust – Srećan Božić gospodine Lorens (1983)
20. avgust – Čovek koji je pao na zemlju)

Nagradni kviz ''Koliko poznajete Bouvija?'' biće organizovan u ponedeljak 15. avgusta u 16h i u četvrtak, 18. avgusta u 16h.

 

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na izložbu "Belgrade To Bowie".

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"BELGRADE TO BOWIE".

Rok za slanje mailova je do 17h, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon isteka roka.{/xtypo_rounded1}

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}
 

 

"Belgrade to Bowie" u Kinoteci