Home

VESTI

Vodimo Vas na Gilles Petersona!

No Comments Vodimo vas

Vodimo Vas na Gilles Petersona!

Clubbing.rs muzički magazin, u saradnji sa organizatorom, Vodi Vas na ovaj event. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrže ime, prezime, broj mobilnog telefona. U subject-u emaila, obavezno napišite "Gilles je kult!"

 

Gilles Peterson je jedinstvena pojava u clubbingu i umetnička ličnost koja vas uvek iznenađuje: mada je sjajan kao disk džokej i zabavljač starog kova (sa čuvenim najavama i odjavama pesama između blokova), on je ustvari osoba koja drugima otkriva šta je dobra muzika kroz nastupe, legendarnu BBC emisiju “Worldwide” (kod nas na Radiju B92) i svoju izdavačku kuću Brownswood.

 

I onima koji slušaju muziku i onima koji bi samo jedno veče da se opušteno zabave, potreban je iskusan vodič kroz razna rasploženja koja dobra muzika može da pruži, a Gillesov stil podrazumeva da se ne opterećuje suviše žanrovskim ograničenjima – on će uvek naći mesto za neko iznenađenje za vas usred svog standardnog bloka house-soul-latino hitova sa dodirom jazza!

 

Gilles predstavlja Kubu! Gilles Peterson se na tom terenu nametnuo kao arbitar stila, osoba koja je uvek korak ispred ostalih u pronalaženju novih plemenitih ritmova u popularnoj muzici sa svih podneblja, pa je od našeg poslednjeg susreta obišao Kubu, odakle se vratio sa neverovatnom selekcijom svežih kubanskih melodija. Spremajući se da ih podeli sa nama i obogati svoj miks  tropskim tonovima, izjavio je: “ovo je kao stvoreno za Beograd!”

 

 

Vodimo Vas na Gilles Petersona!
 Vodimo Vas na Gilles Petersona!
 
 
Gilles je jedinstven! Respekt koji Gilles Peterson ima širom sveta vidi se i po činjenici da postoji globalno umetničko bratstvo od Vašingtona (Thievery Corporation), preko Berlina (Jazzanova), Beča (Kruder i Dorfmeister), Helsinkija (Nu Spirit Helsinki), do Tokija (UFO i Toshio Matsuura), sa istim umetničkim pogledom na muziku, a kog upravo Gilles Peterson objedinjava. Poštovaoci naravno postoje u Beogradu – Gillesov prolećni beogradski nastup već je pomalo i deo njegove lične tradicije i mitologije, i u njoj treba učestvovati!

Podrška: DJ Brka
Pretprodaja karata: Dom omladine i Bilet Servis (700 dinara)

U SLUČAJU LOŠEG VREMENASTUDENTSKI KULTURNI CENTAR
 
GILLES PETERSON
12. JUN, SUBOTA
OD 22
KALEMEGDAN
(IZA “CVIJETE ZUZORIĆ”, NEKADAŠNJI MINI-GOLF TEREN)