Home

VESTI

Vodimo vas na 27. BG Jazz festival – 2 dan

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na 27. BG Jazz festival - 2 dan27 Beogradski Jazz Festival predstavlja najbolji mogući sažetak svetske koncertne jazz sezone, još jednom nas obaveštavajući o najznačajnijim novim tendencijama u ovoj uvek živoj muzici.

Osim gitarske zvezde kakav je Pat Metheny na otvaranju, sa umetnicima ćemo imati priliku da susretnemo u intimnom okruženju Dom omladine Beograda, kuće koja od 1971. stoji iza najstarijeg i najuglednijeg srpskog jazz festivala.

 

Posebnu pažnju posvećujemo domaćim umetnicima – proslavljamo 80 rođendan najuspešnijeg domaćeg jazz stvaraoca, Duška Gojkovića.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"BG JAZZ FEST – 2 DAN".

Rok za slanje mailova je do 14h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

 

Tu su neka od najvećih imena savremenog jazza u akciji – od nezaboravnih legendi kakve su Charles Lloyd i Joachim Kuhn, preko fantastičnih autora srednje generacije Stefano Bollanija, Marc Ribota, Cristine Branco i Elliot Sharpa, do zvezda budućnosti kao što su Tigran Hamasyan i Anat Fort – panoptikum kreativnih mogućnosti i milion razloga da provedete zabavan vikend putujući kroz sadašnji trenutak jazza.

 

Slogan „I ti si jazz“ označava jedinstvo našeg festivala sa publikom uz koju smo umeđuvremenu i sami porasli. Sa jedne strane on odaje počast jazz muzici kao slobodnoj muzici do čije definicije svako sam dolazi, a sa druge strane s ovogodišnjim sloganom odaje počast vernoj publici bez koje festivala ne bi bilo.

 

 

 Stefano Bollani Trio

Stefano Bollani Trio

 

 

Pijanista i kompozitor Stefano Bollani je najpopularniji italijanski jazz muzičar današnjice, kao i jedan od malobrojnih evropskih izvođača prihvaćenih u SAD.

Štićenik Enrica Rave, sa kim i danas povremeno nastupa, od kraja 90-ih ostvaruje upečatljivu solo karijeru. Dobitnik je European Jazz Award za najboljeg evropskog jazzera 2007. godine.

Nastupa u raznim formacijama, od solo resitala, preko trija i kvinteta, do saradnje sa velikim orkestrima. U triju radi sa istaknutim danskim umetnicima (Jesper Bodilsen – kontrabas, Morten Lund – bubnjevi), predstavljajući muziku baladnog i ambijentalnog karaktera. Aktuelni album “Stone In The Water” objavila je vodeća evropska jazz kuća ECM.

 

 

 Phronesis

Phronesis

 

 

Osvajajući nagrade za jazz album godine (“Alive”) u vodećim britanskim magazinima MOJO (rock) i Jazz Wise (jazz), mladi trio Phronesis predstavlja jedno od najvećih iznenadjenja u jazz svetu 2010. godine.

Bend vodi danski kontrabasista Jasper Hoiby, partneri su mu švedski bubnjar Anton Eger i pijanista Ivo Neame, jedan od predvodnika mladje generacije jazzera u Engleskoj. U kombinovanju lirskih momenata i neobuzdane energije, uz čvrstu i ravnomernu interakciju trojice muzičara, slušalac prepoznaje koncept koji su ranije promovisali Brad Mehldau, Avishai Cohen i švedski trio e.s.t.

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na [email protected]!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}