Home

VESTI

Vodimo vas na 27. BG Jazz festival – 1 dan

No Comments Vodimo vas

Vodimo vas na 27. BG Jazz festival - 1 dan27 Beogradski Jazz Festival predstavlja najbolji mogući sažetak svetske koncertne jazz sezone, još jednom nas obaveštavajući o najznačajnijim novim tendencijama u ovoj uvek živoj muzici.

Osim gitarske zvezde kakav je Pat Metheny na otvaranju, sa umetnicima ćemo imati priliku da susretnemo u intimnom okruženju Dom omladine Beograda, kuće koja od 1971. stoji iza najstarijeg i najuglednijeg srpskog jazz festivala.

 

Posebnu pažnju posvećujemo domaćim umetnicima – proslavljamo 80 rođendan najuspešnijeg domaćeg jazz stvaraoca, Duška Gojkovića.

 

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj event.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na [email protected] koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"BG JAZZ FEST – 1 DAN".

Rok za slanje mailova je do 14h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1}

Tu su neka od najvećih imena savremenog jazza u akciji – od nezaboravnih legendi kakve su Charles Lloyd i Joachim Kuhn, preko fantastičnih autora srednje generacije Stefano Bollanija, Marc Ribota, Cristine Branco i Elliot Sharpa, do zvezda budućnosti kao što su Tigran Hamasyan i Anat Fort – panoptikum kreativnih mogućnosti i milion razloga da provedete zabavan vikend putujući kroz sadašnji trenutak jazza.

 

Slogan „I ti si jazz“ označava jedinstvo našeg festivala sa publikom uz koju smo umeđuvremenu i sami porasli. Sa jedne strane on odaje počast jazz muzici kao slobodnoj muzici do čije definicije svako sam dolazi, a sa druge strane s ovogodišnjim sloganom odaje počast vernoj publici bez koje festivala ne bi bilo.

 

 

 Anat Fort

Anat Fort

 

 

Za pijanistkinju Anat Fort, muzika predstavlja "šareni mozaik zvukova". Ona je odrasla u Izraelu gde je studirala klasični klavir, slušala zapadnu pop muziku i folklor na Bliskom Istoku.

Na kraju, ona se zaljubila u jazz i preselila se u SAD kako bi studirala. Ona je ubrzo postala i aktivni član alternativne New York jazz scene. U njenoj muzici prepoznajemo uticaje raznih žanrova.

U 2007, ona je potpisala ugovor sa ECM lejblom, pod kojom je snimila dva albuma (kvartet i trio), pokazujući posebno poštovanje za rad jednog od najpoznatijih imena u ECM, Keith Jarrett. Ona nastupala na BJF u duetu sa basistom Gary Wang.

 

 

 Joachim Kühn “Chalaba” trio

Joachim Kühn “Chalaba” trio

 

 

Nemački pijanista Joachim Kühn jedan je od najslavnijih evropskih jazzera svih vremena. Lutalica po karakteru, živeo je u Istočnoj i Zapadnoj Nemačkoj, Francuskoj, SAD i Španiji.

Nastupao je solo, u malim sastavima, sa velikim orkestrima. Svirao je free jazz, fjužn, klasiku, world music, primenjenu muziku. Spisak kolega sa kojima je saradjivao je takodje raznovrsan: Ornette Coleman, Jimmy Garrison, Don Cherry, Phil Woods, Jean-Luc Ponty, Gato Barbieri, Daniel Humair, Michael i Randy Brecker, Billy Cobham, Joe Henderson, Joe Lovano, Rabih Abou-Khalil, Rolf Kuhn…

“Chalaba” trio predstavlja novu uzbudljivu ekskurziju: mešavinu jazza, rhythm and bluesa, flamenca i muzike Magreba.

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na [email protected]!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}