Home

VESTI

Tresor DJ Lounge u Domu omladine

No Comments Vodimo vas

Tresor DJ Lounge u Domu omladineOvogodišnje izdanje projekta Doma omladine Beograda "Grad gost", fokusira jednu od najvažnijih prestonica Evrope – Berlin. 

 

Povod za predstavljanje kulturne scene ovog grada je jubilej pada berlinskog zida, ali i konstantna želja za povezivanjem Beograda sa ovim izuzetno važnim gradom. Berlin District nudi jedan pogled na subkulturne pojave u ovom gradu ili, bolje reći, jedan od mogućih pogleda na ono što se dešavalo od devedesetih na ovamo.

 

Ono što je bila rukovodeća ideja u kreiranju ovog programa jeste dokumentaristički pristup pojavama koje su se odigrale bilo u političkom bilo u kulturnom, odnosno, subkulturnom miljeu. 

 

Clubbing.rs magazin, u saradnji sa organiatorom, Vas vodi na ovaj event. Delimo Vam 5×2 ulaznice za utorak 10. Novembar 2009. Zainteresovani je potrebno da pošalju email na karte at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Tresor DJ Lounge"

 

Tresor DJ Lounge u Domu omladine

 

Berlin Distrikt je, takođe, deo šire manifestacije "Dani Nemačke" ali i uvod u dvogodišnju razmenu sa ovim gradom koja će se realizovati 2010 i 2011. godine.

 

 

TRESOR DJ LOUNGE @ Dom omladine Beograda

DJ SUZI WONG, DJ PACOU, VJ TOFA

Utorak, 10. novembar

23:00 DJ SUZI WONG

Suzi Wong bi sigurno bila talentovana jazz pijanistkinja se, sredinom devedesetih, nije zainteresovala za tehno muziku. Tako je zamenila svoj klavir za miks pult, gramophone i kolekciju ploča, i danas se ubraja među najtraženije berlinske ženske DJ-eve.

Gđica Wong je rođena 1976. godine u nemačkoj regiji Niedersachsen. Od ponovnog otvaranja Trezora u proleće 2007. Suzi Wong je među Batterieraum rezidentima i redovno dovodi masu do tačke ključanja sa njenim specijalnim stapanjem haus, tehno i electro zvuka. Koreni njene muzike leže u “zlatnim godinama” tehno-hausa sredine devedesetih i ona ostaje verna klaberima sa davno zaboravljenim klasicima koji se savršeno uklapaju u modernu produkciju pesama iz njene velike kolekcije ploča.

Bez obzira da li je na radiju ili uživo na gramofonima, DJ setovi  Suzi Wong predstavljaju inovativnu muzičku selekciju, sa visokim nivoom energije, živosti i osećanja za pravi trenutak. Njen kolega DJ Andrea Parker za Suzi kaže:  “You can’t go wrong with Suzi Wong!” 

 

01:00 DJ PACOU

Pacou rođen je i odrastao u Berlinu, Nemačka, gde i danas živi i radi. Tu su se davne 1989. čuli prvi zvuci house i tehno muzike. Iz hobija postao je muzički kolekcionar i odlazio je na brojne, sada legendarne, žurke i klupske događaje. Godine 1993. kupio je prvi mali set muzičke opreme. Tri godine kasnije producirao je i izdao prvi album pod imenom  "Agent Cooper" (za izdavačku kuću "Raw Music") a potom i "Pacou" (za Tresor Records). Ubrzo potom izdavačka kuća Tresor izdala je njegov prvi longplay album  "Symbolic Language", i Pacou je postao klupski resident DJ.

Godina 1998. označava značajan napredak, kako u produkcionom smislu, tako i u njegovoj karijeri DJ-a. Nastupao je širom Evrope, Japana i Australije i potpuno se posvetio muzici i nastupima. Glavno izdanje je bio LP u eksperimentalnom tehno stilu "No computer involved" izdat za Tresor. U septembru 1998. Pacou je osnovao svoju prvu izdavačku kuću "LL Records", za svoja izdanja i izdanja prijatelja. Još jedan LP "State of mind" izdat je u martu 2000. godine, a zatim i vinil singl za čuvenog holandskog izdavača Djax-Up-Beats. 

Ponovo je krenuo na truneju od Brazila do Australije. Zapravo, samo putovanje je postalo mnogo važnije – upoznavanje drugih kultura I podneblja promenilo je njegove poglede na život… Konačno, sredinom 2000. godine, počeo je sa radom sajt www.pacou.com. Tresor je izdao još jedan singl "Last Man Standing" u februaru 2004. i ceo album "The Berlin Sessions" koji je producirao Juan Atkins 2005. godine.

Njegov najnoviji projekat je izdavačka kuća vinila "Cache Records". Osnovana je u maju 2005, a u oktobru 2008. izašlo je njeno 11. izdanje. Za sada Pacou je nastupao u više od 20 zemalja, a priča se nastavlja… šireći dobre vibracije.

VJ TOFA

VJ umetnik Tofa / Chris, rezident je kluba Tresor. Radio je sa čuvenim imenima kao što su Grooverider, Dynamite Deluxe, Clueso, Dave Clarke, Juan Atkins, Robert Owens, Shy FX, DJ Assault, Andy C., Aaron LaCrate, Theo Parish, Blake Baxter, Marcus Intalex.

Bavio se muzičkom produkcijom, animacijom i uređivanjem filma u kombinaciji sa ilustracijama i fotografijama. Inspiraciju nalazi u "putovanjima i putovanjima bez pokretanja". U njegovom nastupu razni stilovi su mogući, u zavisnosti od potreba – pokretne grafike, lupovi, filmski isečci…