Home

VESTI

Velika dnevna žurka u srcu grada, povodom svetskog dana prodavnica ploča – subota, 20. april

No Comments Najave Vesti

Još jedno izdanje internacionalnog praznika nezavisnih prodavnica ploča – Record Store Day i ove godine biće obeleženo celodnevnom zabavom na otvorenom, u samom srcu Beograda, u Čumićevom sokačetu, ispred prodavnice Mascom Store

Svojevrsno veliko svenarodno okupljanje ljubitelja muzike (jer su zaista svi dobrodošli, kao publika, a i kao učesnici berze) i popularne kulture, Record Store Day u Čumiću, odavno je napunilo dovoljno godina za polazak u školu, pa se može reći da se ova značajna, spontana, a istovremeno brižljivo organizovana manifestacija, bliži ozbiljnom jubileju.

Tako će se i ove treće aprilske subote, 20. aprila, kao i širom sveta, i kod nas obeležiti svetski dan prodavnica ploča. Stožer beogradske proslave na otvorenom je izdavačka kuća Mascom Records i konkretno prodavnica ploča – Mascom Store, koja se nalazi u centralnom delu Čumićevog sokačeta.|

Upravo tu će se odvijati celodnevni program u maniru živog radio i TV sadržaja, gde će se tokom deset sati za DJ pultom smenjivati najemininentniji beogradski disk džokeji svih generacija, uz razgovore s gostima i izvođačima, a slušaće se elektronska muzika, hop-hop, ska, rege i rokenrol.

Poseban značaj Record Store Day proslave u Čumiću predstavlja i kod nas najveća berza ploča na otvorenom, gde kolekcionari iz svih delova zemlje doleze kao prodavci i kao kupci. Ovog aprila u prestonicu, svoja najraritetnija izdanja, donose muzički poznavaoci iz Novog Sada, Kraljeva, Kruševca, Niša i Kragujevca.

Paralelno, u samu radnju Mascom Store, baš tog dana, stižu i ekskluzivna globalna Record Store Day izdanja na vinilu, čiji muzički žanrovi zadovoljavaju apsolutno najrazličitije ukuse.

Program počinje u 11 časova i traje do večernjih sati, a svi sadržaji za publiku su besplatni.
Record Store Day u Čumiću organizuje izdavačka kuća Mascom Records uz podršku Paralela – Beogradskog Festivala Subkulture.

Tags: , ,