Home

VESTI

Svi žele da vladaju svetom, Camelphat to zaista rade!

No Comments EXIT Vesti

Postoji ona sjajna, kultna pesma iz 80-ih, „Everybody wants to rule the world“, koja krije želju svakog mladog muzičara, bilo da su u pitanju momci sa gitarama, za DJ pultom ili neka potpuno treća, eklektična mešavina – želju za apsolutnim uspehom i pokoravanjem cele planete. Ovom pesmom svoju karijeru su započeli i Dave Whelan i Mike Di Scala mnogo pre nego što su svoj dvojac nazvali CamelPhat. U bendu The Chosen Few, napravili su sjajnu elektronsku obradu već pomenute pesme i krenuli sami, korak po korak, u osvajanje sveta.

CamelPhat launches into EXIT Universe 2023!

Nedugo zatim, promenili su ime u CamelPhat i krenuli sa onim što očigledno znaju najbolje – semplovima, omažima i namigivanjima velikanima i hitovima koje su voleli kao klinci. Želja im je bila da ljudi shvate i prigrle lepotu i veličinu muzike koju stvaraju i koju predstavljaju. Zato su, u početku, nastupali pod maskama.

S obzirom da su iz Velike Britanije, tačnije iz Liverpula, prirodno bi bilo reći da su se proslavili rezidenturom na Ibici. Međutim, kod ove dvojice to nije slučaj. Oni su prvo napravili svoj klub, u svom rodnom gradu, odakle su gradili svoju imperiju i moć. Tu su počela sva druženja na visokoj nozi. Odatle su krenuli da šire uticaj i počeli onaj svet što su hteli da osvoje, da privlače u svoj klub „Manson“.

Sve što smo znali i čuli o njima, svi hitovi, originalni i remiksi, sva njihova popularnost, sve se zagrejalo za još 300 stepeni 2017. godine, kad je usledila saradnja sa Elderbrook-om – čuveni house hit Cola, koji slavi hedonizam i uživanje u ritmu i plesu. Ova pesma je upravo to što ovaj dvojac sve vreme pokušava da spoji – deep house zvuk, koji se oslanja koliko na EDM, toliko i na trance začine.

Pesma ih je dovela do Grammy nominacije i prvog mesta Billboard-ove top liste najboljih singlova. Tih nekoliko meseci niste mogli da pobegnete od ovog hita, ali niste ni želeli.

Momcima su otvorena vrata raja i ne postoji žanr u koji nisu ušetali svojim remiksima i produkcijom, od gitara do hip-hopa, sarađujući sa legendama zvuka koji su oduvek negovali na svojim nastupima. Retko ko može da se pohvali saradnjama i sa techno velikanima kao što ARTBAT (For A Feeling“), dubstep legendom Skreamom („Keep Movin’“), ali i da im je na albumu pevao lično Noel Gallagher („Not Over Yet“), kao i Jake Bugg („Be Someone“).

Jedna njihova traka se zove Dopamine Machine. Možda nije najveći hit, ali ta pesma je sveobjašnjavajuća kad je u pitanju CamelPhat. Oni su fabrika i mašina za pravljenje dopamina, a naša smena počinje u petak, 7. jula na Exitovoj mts Dance areni, kada ćemo dobiti svoju dozu hormona sreće od ovih momaka.  

Fotografije: EXIT Promo

Tags: ,