Home

VESTI

Pionir regionalne techno scene Valentino Kanzyani i berlinska senzacija Pablo Bozzi stižu u Beograd

No Comments Najave Vesti

Berlinska klupska senzacije Pablo Bozzi i legendarni pionir slovenačke elektronske scene – producent i DJ Valentino Kanzyani stižu ovog vikenda u beogradski klub Kult!

Sreda, 13. mart rezervisana je za KULT:R žurku i dobro poznat zvuk rezidenata i idejnih tvoraca Footworksa – Dimitri J-a i Un Padre-a, uz pojačanje kolege Dujaka.

Berlinska senzacija, DJ, live umetnik i producent Pablo Bozzi nastupiće po prvi put u Srbiji ovog petka 15. marta, a njemu će se pridružiti lokalni DJ talenti Cosmic G i SMT#NG.

Muzička priča Pabla Bozzija počela je kada je imao šest godina, pohađao je klasičnu muziku i čembalo na Nacionalnom konzervatorijumu u Tuluzu do svoje 15. godine, a potom je završio dizajn zvuka u Montpelieru i preselio se u Berlin, kako bi unapredio svoju muzičku karijeru. Kroz svoj projekat Imperial Black Unit s Templerom i nakon serije izdanja na poznatim etiketama i nastupa na Boiler Roomu u čuvenom klubu KHIDI u Tbilisiju stekao je priznanje na sceni. Iako je u Berlinu, i dalje je vezan za rodni Tuloz, kroz kolektiv nazvan Toulouse Gouffre Club koji je osnovao sa prijateljima. Kroz taj projekat upoznao je Kendala pre pet godina kada započinje njihova saradnja. Pablo se pojavljuje na Kendalovom EP-ju sa trakom „Corpo Meccanico“, nakon čega zajedno osnivaju projekat INFRAVISION. Zvuk INFRAVISION-a inspirisan je muzikom iz 80-ih i 90-ih, konstruisan na savremen način, ali i dalje odiše vibracijom 80-ih. Pablov entuzijazam za italo disco, synthwave i zvuk i estetiku 80-ih doveo ga je do EP izdanja „Walk On Wire“ na etiketi BITE, rezidenta Berghaina, Phase Fatale. Od EBM-a i techna preko new wave-a, do italo disca, new beata i industriala, Pablo besprekorno spaja ove elemente. Svoj jedinstven zvuk usavršio je nekoliko izdanja i remiksa, uključujući EP „Last Moscow Mule“ objavljen na etiketi Dischi Autunno, Jennifer Cardini, kao i njegovu rezidenturu Second Sight na berlinskoj streaming platformi HÖR.

Pablo Bozzi | Boiler Room x Khidi: Tbilisi

U subotu 16. marta u Beograd se vraća Valentino Kanzyani, legendarni slovenački producent i DJ s uspešnom karijerom dugom tri decenije, koji će nastupiti zajedno sa svojim prijateljem i kolegom Dejanom Milićevićem.

Valentino Kanzyani je jedan od osnivača slovenačke techno scene, producent s mnogim uspešnim izdanjima i izvođač koji ima mnoge saradnje s poznatim stranim umetnicima. Iako ga nazivaju „ocem“ slovenačkog techna, to ga nikada zaista ne sprečava da publiku provoza kroz neki od svojih house setova. Ili bilo šta između što smatra svežim u tom trenutku. Kanzyanija obično možete naći kako nastupa na festivalima kao što su Sunwaves, UNUM i Mioritmic, kao i u klubovima i posebnim lokacijama širom sveta. 

Valentino Kanzyani | Lovefest | Serbia 

Osnovao je etiketu Jesus Loved You 2005. godine istovremeno kada je promenio svoj muzički stil. Objavio je brojne singlove, EP-jeve, albume. Veoma je traženi remikser, a remiksovao je trake artista poput Carl Coxa, Ken Ishii, Simona Digby-a, Vinyl Speed Adjust i Mark Ambrose-a. Prepoznatljiv je i po svom brendu „UNEXPECTED“ koji je lansirao na ADE kroz koncept intimne zabave na brodu uz specijalne gostije. 

Sledeće nedelje na programu su KULT:R žurka zakazana za sredu 20. mart, nastup dobro poznatog trija – Marko Milosavljević, Kid Kimi i Dejan Nedeljković u petak 22. marta, dok u subotu 23. marta DJ pult preuzimaju Mene i Nemax. Poslednja KULT:R žurka ovog meseca planirana je za sredu 27. mart, a poslednji petak u martu rezervisan je za gostovanje Nebs Jacka, a u subotu 30. marta Jelly For The Babies obeležava 20 godina karijere.

U prodaji je poslednji kontingent ulaznica za nastup Pabla Bozzija, kao i ograničen broj ulaznica za gostovanje Valentina Kanzyanija putem Resident Advisor platforme

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

 

Tags: