Home

VESTI

Disco house zvezda Folamour ove subote u Beograd donosi energiju i novu muziku

No Comments Najave Vesti

Folamour, francuski muzičar i nova disco house senzacija, nastupiće ove subote u novom Hangaru Luke Beograd. Podršku će mu pružiti miljenici lokalne klupske publike – Kristijan Molnar koji je poznat po setovima širokog spektra, od sporijih srceprajućih traka do plesne muzike i Luton mladi DJ u usponu, čiji se energični setovi baziraju na različitim stilovima house muzike.

Pred svoj povratak u Beograd Folamour je poručio: „Očekujem prelepu energiju i divne ljude otvorenog uma koji su spremni da plešu uz raznovrsne muzičke žanrove, kao što je to bio slučaj prošlog puta“

Folamour at Barutana 2021 aftermovie

Kada je reč o muzici i iznenađenjima koje je pripremio svojim fanovima, rekao je: „Nikada ne znam koju ću muziku puštati na žurci, pa će to biti zapravo iznenađenje i za mene, ali imam nekoliko neobjavljenih numera koje ću pustiti u subotu“.

Beograd je posetio samo jednom, prošle godine, kada je zapravo došao zbog žurke na kojoj je puštao muziku, a svoje impresije našom prestonicom podelio je sledećim rečima: „Bilo je neverovatno! Predivan vajb! Žurka i ljudi na njoj su bili super, ali nisam imao dovoljno vremena da istražim grad, te sam veoma uzbuđen jer ponovo dolazim!“.

Folamour se pozicionirao kao jedan od najperspektivnijih izvođača svoje generacije nakon tri hvaljena albuma i sada već legendarnog Boiler room seta. Njegova muzička pozadina veoma je raznovrsna i puna ostvarenja. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do jazza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog housa, funka i disca, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti. Folamourova maestralna produkcija može se čuti na najraznovrsnijim događajima i lokacijama, a objavljena je za veliki broj izdavačkih kuća, od All City do Classic i Church do Glitterbox, kao i za njegov lejbl FHUO Records

Prvi album „Umami” objavio je 2017, a usledio je i „Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo poslednje i najobuhvatnije ostvarenje „The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu prošle godine, koje jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. Sastavljen od dvanaest pesama koje jedna za drugom pričaju priču o Folamourovom muzičkom sazrevanju i pristupanju umetnosti iz više različitih uglova – „The Journey“ je više od klasične produkcije elektronske muzike. Pored preovladavajućih disco sintova, atmosferu stvara i pregršt raznoraznih instrumenata kao i izoštren fokus na vokalima koji dokazuje da je Folamour pre svega elegantni kompozitor. Ovakav pristup stvaralaštvu i album kao delo ostaviće dubok trag u svetskoj biblioteci muzike i pronaći mnogo ušiju koje će uživati u poletnom i melanholičnom zvuku.

 

 

Tags: