Home

VESTI

Recenzija: Onkyo TX-NR 515

No Comments Uncategorized

Recenzija: Onkyo TX-NR 515Zvanična izjava iz Onkyo fabrike je da je ovo direktan naslednik proslogodišnjeg modela TX-NR 609.

Video i Audio test – Oba modela dele sličnu kombinaciju suptilnosti i surovosti. Zvučna slika TX-NR515 je veoma široka i ubedjiva u količini detalja koji se “šetaju” kroz prostoriju velikom brzinom sa velikom tačnošću. Centralni zvučnik je priča za sebe, sa neposrednošču koja se retko sreće u ovoj cenovnoj klasi.

 

Ali ipak neke razlike postoje, prvo što se primeti kada se pusti audio fajl, (George Benson – My Cherie Amour FLAC 24bit/96kHz, pušten sa USB stika) je mikrodinamika, oseti se trud Onkyo inženjera, više nije potrebno da “namotavate” 10 krugova na potenciometru, detalji su tu već na nižim nivoima glasnoće, veoma pohvalno za ovaj cenovni razred uređaja. Posebna pažnja je posvećena bi-vajeringu, tako da ako vam uslovi u kući dozvoljavaju a nemate problema sa viskom kablova frontove vežite tako, neće te zažaliti. Naši KEF Q700 su postali snažniji I brži na odzivu.

Sledeći test se odnosio na reprodukciju HD audija sa BD diska. Dodali smo centar  ( KEF q200c), i saraund zvučnike (KEF q100) i sab vufer iz iste serije ( KEF q400b). Došlo nam je pod ruku, izdanje koje je snimano na našim prostorima (pink studio), The Raven. Nismo ni jednog momenta pomislili, da zvučni zapis moze da zvuči tako dobro. Malo je prostora da vam prenesemo oduševljenje. Simfonijska podloga u ovom napetom trileru I tačno pozicioniran svaki instrument vrisak i uzdisaj učiniće da vam ostvarenje od 1 sat I 45min prodje dok  trepnete. Impresivno!!!

 

 

Recenzija: Onkyo TX-NR 515
Recenzija: Onkyo TX-NR 515

 

Pošto u svakom od nas čuči dete sledeće na test je došla opcija koju je opet Onkyo prvi implementirao, MHL. MHL je tehnologija koja vam omogućava transfer video fajlova (uz odgovarajuci kabl) do risivera. Taman će nam test poslužiti i za ocenjivanje mogućnosti upskejlinga (moguće sve do 4K). Poterali smo iPhoneu NOVA 3 fenomenalnu pucačinu čija instalacija može da se meri sa PC igricama (1,6GB). Da li je PC igricama stigao kraj? Video signal je podignut na 1080p, a eksplozije i pucnje smo slušali u FPS game modu. Upskjelnig nije savršen ali može da se meri sa najboljim DVD kvalitetom slike. Još jednom nas je 515-ca kupila.

Povezali cmo 515-cu na kućnu mrežu, a ujedno i na internet. Risiver  ima novi grafički meni tako da je setup prošao bez problema. Prvo sto primetite su novi internet servisi, za svakog po nešto, stvarno veliki izbor. Strimovali smo FLAC I WAV fajlove sa kućne mreže, bez ikakvih problema.

 

 

 

Recenzija: Onkyo TX-NR 515
Recenzija: Onkyo TX-NR 515

 

 

 Zaključak

Gospodar srednje klase opet dolazi iz Japana, TX-NR515 je pravi naslednik prošlogodišnjeg risivera godine, 609ke. I ovaj put granica je postavljena visoko, da li će konkurencija moći da je dostigne?

Ovaj model donosi par novotarija i unapredjenja, kao što su:

– Osam HDMI ulaza i dva izlaza
– HDMI/MHL(mobile high-def. Link) ulaz na prednjem panelu za prenos sadržaja sa mobilnih uređaja
– DLNA kompatibilnost (za audio formate rezolucije do 192/24, foramti kompresije su:ogg, FLAC, WAV, aac, WMA I mp3)
– Zadnji (dodatni) USB ulaz
– InstaPrevue funkcija za olakšanu kontrolu ulaza i sadržaja izvora
– Proširene mogućnosti za praćenje internet sadržaja
– Snaga je 80w po kanalu
– Medjutim najveća sličnost izmedju ova dva modela je upravo u zvuku koji pružaju.

 

 

 

 

Izvor:

Player.rs