Home

VESTI

Novogodišnji koncert Brkova

No Comments Nova godina

Novogodišnji koncert BrkovaBRKOVI ISPRAĆAJU 2016. GODINU NA KONCERTU U BEOGRADU. Popularni zagrebački bend nastupiće 30. decembra u Magacinu Depo!
 
Novogodišnji koncert popularnog zagrebačkog pank rok – turbo folk sastava Brkovi biće održan u petak 30. decembra 2016. godine u Magacinu Depo (Travnička 3). Kao predgrupe nastupiće pančevački horrorpunk/rockabilly bend Goatmare & The HellSpades i Scordisci, keltska pank grupa iz Beograda, a kao specijalni gost pojaviće se Goran Biševac – Biške.
 

U karijeri dugoj 12 godina, Brkovi uspešno stvaraju jedinstveni miks pank roka, hard roka, folka, hevi metala i regea, koji je duhovito spakovan u melodičnu celinu koju sami nazivaju „turbopunkfolkwellness i spa“. Po svim svojim osobinama, to je pravi pank rok bend. Umesto pravim imenima članovi se predstavljaju nadimcima, a albume nude besplatno. Ono po čemu se razlikuju od drugih je to da je ovaj sastav uobičajenu društvenu i političku tematiku panka zamenio ljubavnim tekstovima uglavnom tipičnim za turbofolk i zabavnu muziku.

Brkovi su nastupali širom regiona, ali i Evrope. Početkom ove godine objavili su novi album, šesti po redu, pod nazivom „Torzo Dade Topića“, a potom su ga trijumfalno promovisali širom regiona na samostalnim koncertima i festivalima.Već rade na novim pesmama, koje njihovi fanovi željno iščekuju.Na koncertu u Magacinu Depo publika će biti u prilici da čuje presek najvećih hitova iz njihove dosadašnje karijere.

 

 

 Novogodišnji koncert Brkova

Novogodišnji koncert Brkova

 

 

Goran Biševac – Biške svoju muzičku karijeru započeo je kao bubnjar krajem 80ih i svirao je sa mnogim rok bendovima. Pevač je grupe Pero Defformero od njenog osnivanja. Aktivno se bavi sviranjem, pevanjem i studijskim radom, a sarađivao je i gostovao na mnogim albumima drugih bendova, kao što su: Goblini, Piknik, Horror Piknik i Bele Lale. Kada pored mnogih drugih angažmana uspe da uhvati vremena pojavljuje se i kao solo pevač pod imenom Biške. Potpisan kao Horror Biške objavio je pesmu „Masovna sarana“ koja je jedna od najgledanijih pesama regionalnih izvođača ikada. Godinama je koncertno aktivan sa bendom Pero Defformero po Evropi i ex-YU prostorima.

 

Goatmare & The Hellspades su horrorpunk/rockabilly bend iz Pančeva. Njihov stil se odlikuje kombinacijom melodičnosti i vesele atmosfere sa morbidnim i mračnim tekstovima. Poslednji album ovog sastava proglašen je za jedan od najboljih albuma u 2013. godini, poizboru Nocturne media. Novi album „Decomposed“ biće objavljen za nekoliko meseci.

 

Video najava:

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=YfEZqiGgHpU|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Najava koncerta u Beogradu

 

Scordisci su keltski pank bend iz Beograda, oformljen 2014. godine. Sastavljen je od osmoro mladih ljudi povezanih ljubavlju prema irskoj tradiciji i muzici, kao i prema panku, a želja je bila da se sceni irske muzike u Srbiji doda grupa sa agresivnijim i tvrđim zvukom.

Ulaznice za koncert Brkova, u produkciji Strangefear-a, nalaze u prodaji, po ceni od 1000 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigs tixa.

Fb event: www.facebook.com/events/190329601405730