Home

VESTI

Veliki Prezir u Beogradu i Novom Sadu

No Comments Najave

Veliki Prezir u Beogradu i Novom Sadu

Veliki Prezir će 26. februara nastupiti u novosadskom klubu Trema, dok će 12. marta održati koncert u Domu omladine Beograda.

Bend trenutno radi na pesmama za novi album, a uskoro će biti omogućen besplatan download nove pesme koja se zove To.

Aktuelni album Velikog Prezira, Nikadjekraj, proglašen je za najbolji domaći album u 2009. godini prema mišljenju kritičara Popboksa.

 

 Grupu Veliki Prezir formirao je Vladimir Kolarić juna 1994. godine. U originalnoj postavi, osim Koleta (gitara, vokal) bili su još i Slavko Kontra (gitare), Predrag Ilčešin (bas) i Dušan Kuzmanović (bubnjevi). Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, za pesmu "Samo tebe znam".

 

Pesma je snimljena u studiju "Do Re Mi" u Novom Sadu. Na proleće 1995. godine bend snima spot za ovu pesmu, koja od tada postaje hit na svim TV i radio stanicama.

 

 

Veliki prezir

Veliki prezir

 

 

Na leto 1996. godine Veliki Prezir snima svoj prvi album pod nazivom "Veliki Prezir" koji se na tržištu pojavio u jesen iste godine. Pored pesme "Samo tebe znam" koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla: "Ne znam" i "Dobro je".

Spotove za sve tri pesme je uradio naš poznati režiser Aca Ilić. Odmah po objavljivanju, spotovi postaju veoma zapaženi i pojavljuju se na mnogim top listama širom Jugoslavije, kako na TV, tako i na radio stanicama. Tada počinju i izraženije koncertne aktivnosti.

Grupa održava koncerte širom Jugoslavije, u Beogradu u KST-u, na Akademiji, u Domu Omladine… a pojavljuju se i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima. Početkom 1997. godine "Veliki Prezir" održava "live" koncert na NS Plus-u, kao i u klubu "Crna Mačka". Oba ova koncerta su pokazala da je grupa "Veliki Prezir" ušla u sam vrh jugoslovenske pop-rock scene.

 

 

 

 

Izvor:

Popboks