Home

VESTI

Večeras “Fish in Oil” na sceni Das [email protected]

No Comments Najave

Večeras "Fish in Oil" na sceni Das Boot@ParobrodSa velikim zadovoljstvom vas večeras pozivamo u UK Parobrod, jer od 21:30h će nastupiti džez sastav "Fish in Oil".
 
Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa "Fish in oil" je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi muzičari koji su poslednjih godina prisutni na domaćoj sceni. Grupa izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, folk muzici, fri dzezu, filmskoj muzici, pank, roku… Izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca.

 

Muzika ove grupe oslikava vreme i podneblje u kome je nastala: vreme u kom se sadašnjost ne vidi bez prošlosti i podneblje gde su tako izmešani uticaji istočne i zapadne kulture.

 

Grupa izvodi kompozicije gitariste Bratislava Radovanovića, a svoj prvi album nazvan ,,Poluostrvo’’ je objavila 2012. godine. Drugi album nazvan ,,Drnch’’ grupa je objavila u oktobru 2013. neposredno pred Beogradski džez festival na kome je i nastupila. Izlazak trećeg albuma se očekuje krajem 2014. godine.
 

 

 Večeras "Fish in Oil" na sceni Das Boot@Parobrod

Večeras "Fish in Oil" na sceni Das [email protected]

 

 

Ulaz na koncert je besplatan.
 
FISH IN OIL

Dušan Petrović – saksofoni, flauta
Bratislav Radovanović – gitara
Branislav Radojković – kontrabas, električni bas
Tom Fedja Franklin – bubanj