Home

VESTI

U prodaji karte za koncert Velikog prezira 12.03. u DOB-u

No Comments Najave

U prodaji karte za koncert Velikog prezira 12.03. u DOB-u Veliki prezir nastupa u Domu omladine Beograda promovišući novi singl "To", uskoro dostupan za besplatan download. Ovo je samo prvi u seriji singlova kojim ova grupa najavljuje novi album.

Bend smatra da neposrednost i oštrina koju pesma poseduje u trenutku stvaranja može da donese jedan novi kvalitet, odnosno da je potrebno snimati i objavljivati pesme u najkraćem mogućem vremenskom roku u odnosu na momenat kada one nastanu.

Veliki prezir, jedan od naših najboljih alternativnih rock bandova, formirao je Vladimir Kolarić juna 1994. godine. U originalnoj postavi, (osim Kolarića) bili su još i Slavko Kontra, Predrag Ilčešin i Dušan Kuzmanović. Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, za pesmu Samo tebe znam, za koju je snimljen spot u režiji Ace Ilića na proleće 1995. godine, i pesma postaje hit na svim TV i radio stanicama.

Na leto 1996. godine Veliki prezir snima svoj prvi album pod nazivom "Veliki prezir" koji se na tržištu pojavio u jesen iste godine. U junu mesecu 1997. godine grupa snima svoj prvi koncertni album, pod imenom "1 2 3 4".

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=vek-9PfJt7I{/mgmediabot2}
Veliki prezir svi se spustite na pod

 

 

Drugi studijski album Velikog prezira pod nazivom "Brazde" se pojavio na tržištu marta 2001. godine. Četiri godine kasnije, krajem 2005, Veliki prezir objavljuje i svoj treći studijski album pod imenom "Ruka bez povratka".

Decembra 2009. godine objavjuju svoj još uvek aktuelni album "Nikadjekraj". Ovaj album predstavlja Veliki prezir  kao punokrvni rock bend koji sa lakoćom lavira kroz niz heterogenih formi, uključujući ne samo savremeni gitarski rock i pop obrazac već i west coast psihodeliju šezdesetih i sedamdesetih, kao i post-rock nasleđe poslednje dve dekade, ostajući pri svemu tome savremen i tipično lokalan. I u tome je ovo izdanje uspelo – oslanjajući se na univerzalne žanrove, dosegao je autentičnost izraza, tako retku u današnje vreme.

 

 

Veliki Prezir 12. marta u dob-u

Veliki prezir

 

 

Koncert: Veliki Prezir

Subota, 12. mart – Dom omladine Beograda//Sala Amerikana
Karte su u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 700 dinara.
Predgrupa: Nežni Dalibor

 

Veliki Prezir na FaceBook-u