Home

VESTI

U klub “The Tube” dolaze legendarni Larkin i Rashad & Spinn

No Comments Najave

U klub "The Tube" dolaze legendarni Larkin i Rashad & SpinnDJ Rashad i DJ Spinn, ambasadori i ključne figure novog talasa juke-footwork pokreta koji je u protekle tri godine promenio lice elektronske underground muzike, dolaze u Beograd i to 22. novembra u klub „The Tube“.
 

Ovaj pravac klupske muzike dolazi iz Čikaga, a Rashad i Spinn odrastali su u vremenu ekspanzije ghetto house zvuka, inspirisani tehnom koji je dolazio iz Detroita.
  

Nakon zatvaranja kultne izdavačke kuće Dance Mania odlučuju da preuzmu stvari u gradu u svoje ruke i kreiraju novi zvuk koji putem izdanja na izdavačkim kućama Planet Mu, Hyperdub i Honest Jons postaje globalni fenomen.

 

 

 U klub "The Tube" dolaze legendarni Larkin i Rashad & Spinn

Rashad & Spinn

 

 
Obim produkcije koji Rashad i Spinn i njihov Teklife kolektiv imaju iza sebe je zapanjujući, a različite interpretacije ovog stila mogu se čuti na izdanjima većine relevantnih underground label-ova. Sirova energija, frenetični ritam i autentični ples koji se vezuje za ovu muziku učinili su da se za nju interesuje mnogo šira publika od čisto klupski orijentisane, pa se brojne muzičke publikacije i kritika veoma ozbiljno bave istraživanjem ovog fenomena već par godina. Ovaj dvojac u klubu pravi garantovano dobar provod. DJ iskustvo formiraju još od zlatnog doba house muzike,  a nastupali su u svim krajevima planete.  Od Hyperdub žurki u Fabric-u, glavnog stejdža Sonar festivala u Barseloni i nebrojeno mnogo klupskih nastupa.

 

 

 U klub "The Tube" dolaze legendarni Larkin i Rashad & Spinn

Kenny Larkin

 

 

Domaća podrška je lokalni kolektiv DJ-eva i producenata – Mystic Stylez, koji aktivno radi na promociji novih globalnih trendova i klupske muzike današnjice u Beogradu. Iz Mystic Stylez nastupaju Feloneezy, Jackie Dagger, Kettle Lakes, Thinker i Jung B.