Home

VESTI

Treći put u Beogradu: Handsome Furs

No Comments Najave

Treći put u Beogradu: Handsome Furs

U četvrtak 2. decembra nas u Gun Club-u očekuje najintezivniji rokenrol događaj: seks i znoj, nil-jangovske gitare, njuorder ritam, springstinovski vokal i neverovatna hemija između Dan-a Boeckner-a i Alexei Perry na sceni – bračnog para koji čine sastav Handsome Furs.

 

Premijerno će predstaviti pesme koje će se pojaviti na proleće na trećem albumu, ali i konačnu verziju pesme “White City” koju su napisali posle prvog gostovanja u prestonici Srbije.

 

Kanadski duo treću godinu zaredom dolazi u Beograd.

 

Treću godinu zaredom u Beograd dolaze Kanađani Handsome Furs, bend koji čini bračni par – Dan Boeckner i Alexei Perry – i koji iza sebe imaju dva studijska albuma objavljena za prestižni Sub Pop (“Plague Park” i “Face Control”).

 

Handsome Furs, za one koji su ih gledali 2008. ili 2009. na koncertima u Living Roomu SKC-a, nisu tajna i već sada može se reći da imaju solidnu fan bazu za svaki sledeći koncert.

 

Dan je ovu godinu uglavnom proveo na turnejama sa svojim matičnim bendom, fantastičnim Wolf Parade – gde je uz Spencera Kruga autor pesama, pevač i gitatista, a ostatak vremena je sa Handsome Furs odlazio “tamo gde niko pre nije išao”, uključujući i koncerte u Šangaju, Busanu, Seulu, Sepangu, Bangkoku, Pekingu, Hongkongu, Manili, Singapuru i mnogima drugim egzotičnim azijskim gradovima, ovekovečenim na CNN specijalu .

 

 

 Handsome Furs
Handsome Furs

 

Za one koji još nisu imali priliku da ih gledaju uživo, nije preterivanje reći da je to verovatno najintezivniji rokenrol događaj koji ćete videti u svom životu: seks i znoj, niljangovske gitare, njuorder ritam, “springstinovski” vokal i neverovatna hemija između Dana i Alexei na sceni čine od Handsome Furs atipičnu pojavu u popularnoj muzici i apsolutne “live” favorite, bez obzira koji muzički žanr volite i pratite.

 

Posebna poslastica za ovaj koncert je činjenica da će Handsome Furs premijerno predstaviti pesme koje će se pojaviti na trećem albumu (planirano je da bude objavljen tokom proleća 2011), kao i definitivnu verziju pesme “White City” koju su napisali posle prvog gostovanja u prestonici Srbije!

Predgrupa ili bolje rečeno “predigra” za koncert Handsome Furs biće nastup beogradskog seksteta Lula Mae, koji je svojim debitantskim EP-jem “Iza Zida” obeležio jesen na svim relevantnim muzičkim listama u Srbiji. Prvo mesto na “Diskomeru” Studija B i “Pop mašini” radija B92 velika je podrška bendu koji će tek napraviti svoje najbolje pesme…

 

 

 Lula Mae
Lula Mae

 

Cena karte za koncert Handsome Furs & Lula Mae u pretprodaji će biti 800 dinara – na dan koncerta 1000, a ulaznice će moći da se kupe od 15. novembra u “Šikarici” (Skadarska 22) i muzičkoj prodavnici “Pinball Wizard” (tržni centar EUROCENTAR, Makedonska 30, lokal 15).

Korisne adrese:
www.handsomefurs.com
www.facebook.com/imnotlulamae
www.popdepresija.com