Home

VESTI

The Bambi Molesters na Sony Ericsson World stageu!

No Comments Najave

The Bambi MolestersPoznati instrumentalni surf–rock bend The Bambi Molesters nastupaju na T-Mobile INmusic festivalu! Jedan su od najupečatljivijih bendova na domaćoj muzičkoj sceni i jedan od retkih koji je probio granice regije, a  njihov surf se ceni širom Evrope i Amerike.

 

Sarađivali su s brojnim respektabilnim imenima svetske muzičke scene poput Phila Browna, Petera Bucka iz R.E.M.-a, Chrisa Eckmana iz The Walkaboutsa s kojim su osnovali uspešan bend The Strange. Pratili su R.E.M. na evropskoj turneji,  svirali po Evropi i Novom Zelandu, a snimili su i muziku za filmove „Prezimiti u Riju“ i „The Treat“.

 

Poslednji studijski album "As the Dark WaveSwells" objavljen je krajem februara ove godine, a u aprilu ga je za evropsko tržište izbacila i kultni nemački brend Glitterhouse. The Bambi Molesters svoj prepoznatljivi zvuk donose na Sony Ericsson World Stage!

Biografija

Osnovani su 1995. godine. Naklonost kritičara i underground rock publike osvajaju već prvim albumom „Dumb Loud Hollow Twang“ iz 1997. godine, snimljenim u samo tri sata, a produciranim od strane legendarnog kalifornijskog DJ-a Phila Dirta.  Album objavljuje i nemačka izdavačka kuća Kamikaze Records, a pesme im se emituju na američkim i britanskim radio stanicama, dok je pesma „Hawaii Joe“ objavljena na kompilacijskom CD-u nemačkog „Rolling Stone” magazina. Usledilo je potpisivanje za Dancing Bear i izdavanje drugog studijskog albuma „Intensity!“ (1999.) te njihov prvi nastup s R.E.M.-om u Kopru, u Sloveniji.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=bKgQMv05524&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Hvaljeni treći studijski rad „Sonic Bullets: 13 From the Hip“ izdaju 2001. godine za Warner Records. Na njemu se kao gosti pojavljuju Peter Buck iz R.E.M.-a, Scott Mc Caughey iz Young Fresh Fellowsa, Chris Eckman iz The Walkaboutsa i drugi, a o albumu pišu prestižni MOJO magazine, UNCUT magazine, Pitchforkmedia… Usledili su mnogobrojni nastupi po Evropi, ali i na Novom Zelandu, a nastupali su i kao predgrupa R.E.M-a na tri koncerta njihove evropske turneje.

Godine 2003. objavljuju album „Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe“, a 2004. s Chrisom Eckmanom iz Walkaboutsa osnivaju bend The Strange. Iste godine The Strange izdaje album "Nights of Forgotten Films", na kojem surađuju s Philom Brownom.

Najnoviji album „As the Dark Wave Swells“ izdan je u februaru ove godine, a za evropsko tržište album izdaje Glitterhouse Records.

Diskografija / Studijski albumi

2010. „As The Dark Wave Swells“
2003. „Dumb Loud Hollow Twang – Deluxe“
2001. „Sonic Bullets: 13 From The Hip“
1999. „Intensity!“
1997. „Dumb Loud Hollow Twang“

www.thebambimolesters.com
www.myspace.com/thebambimolesters

 

 

 

Izvor:
T-mobile Inmusic festival