Home

VESTI

Terry Francis u klubu “Tube”

No Comments Najave

Terry Francis u klubu "Tube" Jedan od najboljih i najpoznatijih britanskih DJ-eva Terry Francis nastupiće u petak, za doček Srpske Nove Godine, u beogradskom klubu “Tube“.

Francis je jedan od umetnika čije će ime zlatnim slovima zauvek biti upisano na svetskoj elektronskoj sceni, jer je osmislio i prvi počeo da pušta tek-haus.

Beogradka publika je imala prilike da Terry-a čuje uživo u nekoliko navrata od 2000. godine.

Terry Francis uspeo je da osmisli i napravi jako elegenatn spoj tehno i haus muzike, koji ga je, uz to što je 1997. godine proglašen za najboljeg mladog DJ-a od strane mazagina “Music“, i učinio poznatim i svrstao među sam krem elektronske scene u Britaniji.

Sklapanjem deep dub house-a, break-ova i električnih vokala stvorio je novi pravac, koji se u svetu elektronske muzike danas naziva tek-haus, a sam Terry u šali zna da ga zove “House No”.

Na njegovim žurkama muzika praktično predstavlja jednu vožnju od hausa do techna.

 

 

 Terry Francis

Terry Francis

 

 

Dobra atmosfera uvek vlada na Terry-evim nastupima, uz koga će se ovaj put za gramofonima naći i domaća podrška u vidu “Happy people“ dvojca Lale i Marko Vuković.
 
"Često sam puštao zajedno sa Terry-em, i svaki put su to bile jako dobre žurke. Na poslednjem zajedničkom nastupu smo radili “back 2 back“ puna tri sata i pubilika je bila oduševljena.

Ako bude bilo prilike, možda i ovog puta uradimo jedan “back 2 back“ set. Inače, što se tiče mog i Markovog nastupa, mi, kao i uvek, u prvi plan stavljamo tek-haus priču, u kojoj ima mesta za minimal i progresivu.

U svakom slučaju, mislim da je ovo više nego lep način da proslavimo Srpsku Novu Godinu" kaže DJ Alesandar Lale Pavić, inače osnivač organizacije “Happy People“, koje je u poslednjih 18 godina u Srbiju dovela niz imena sa britanske elektronske scene.

 

 

 Terry Francis u klubu "Tube"

Terry Francis u klubu "Tube"

 

 

Inače, Terry Francis se proslavio svojim albumom “Architecture“, na kome je snimao svoje mikseve koje je posle i objavio.

Legendarni status u svojoj profesiji stekao je i pokretanjem čuvenih londonskih acid house “Wiggle“ žurke, koje su i dan danas jedan od najomiljenijih underground house događaja za engleske klabere.

Karta za žurku je 300 dinara i može se kuputi na vratima kluba.

Dan kasnije u klubu "Tube" nastupaju Kobe & Wise D i Leon Diaz, a ulaz je slobodan.

Srpska Nova Godina, Terry Francis & Lale i Marko Vuković, facebook event